Omul de afaceri Marian Fiscuci si deputatul Adrian Simionescu, audiati la DNA

Alexandria, controlata de suspectul Fiscuci Marian, realiza o vanzare fictiva (tranzactie intracomunitara) catre firma FAN SPEED Nikopole, controlata de suspectii Simionescu Adrian Constantin si Marinas Florinel, (operatiune scutita de TVA), dupa care, agentul economic din Bulgaria proceda la revanzarea utilajelor catre clientii din Romania, identificati anterior si cu care se negociase deja vanzarea utilajelor, inca de cand acestea erau proprietatea PROINVEST SRL sau urmau sa devina proprietatea acesteia", informeaza procurorii DNA. Deputat PSD, implicat intr-un dosar cu o evaziune de un milion de euro Simionescu ar fi in atentia anchetatorilor pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, au precizat sursele judiciare. Conform ultimei sale declaratii de avere, din luna iunie, deputatul Adrian Constantin Simionescu are doua terenuri arabile in localitatile Turnu Magurele si Bragadiru, un apartament de 79 de metri patrati, cumparat in 1997, si o casa de 168 de metri patrati, cumparata in acest an, ambele in Turnu Magurele.

acum 102 luni (25 Sep 2014)

Deputatul PSD Adrian Simionescu a declarat joi, dupa ce a fost audiat la DNA, ca nu are nicio legatura cu dosarul de evaziune si ca nu a obtinut niciodata "bani negri", precizand ca nu detine societati comerciale, ci doar este actionar la o firma care nu-i apartine, informeaza Mediafax.

Adrian Simionescu a spus, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost audiat timp de aproximativ doua ore, ca nu are nicio legatura cu infractiuni de evaziune fiscala si ca va reveni la DNA insotit de un avocat, pentru a da declaratii in legatura cu acuzatiile care ii sunt aduse.

El a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca nu detine societati comerciale, ci doar este actionar la o firma care nu-i apartine si ca nu a obtinut niciodata "bani negri", precizand ca nu comenteaza traseul banilor care ar fi ajuns in firmele omului de afaceri Marian Fiscuci.

Deputatul a mai aratat ca a fost ridicat de anchetatori "de la Turnu, de acasa". Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de deputatul Adrian Constantin Simionescu si omul de afaceri Marian Fiscuci. Astfel, Simionescu este cercetat pentru efectuare de acte de comert incompatibile cu functia detinuta si complicitate la evaziune fiscala, iar Omul de afaceri Fiscuci este urmarit penal pentru evaziune fiscala. Alaturi de cei doi mai este urmarit penal si Florinel Marinas, administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Din ordonanta de efectuare a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2012 - 2014, suspectul Fiscuci Marian, prin SC PROINVEST SRL, a achizitionat din spatiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate in domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor - firme romanesti.

Ca mod de operare, initial se identificau beneficiarii - firme romanesti si se perfectau intelegeri cu administratorii acestor societati, interesate in achizitionar... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro