Omul de afaceri Ilie Dragan, retinut in dosarul in care este arestat cumnatul premierului Victor Ponta

Omul de afaceri Ilie Dragan, retinut in dosarul in care este arestat cumnatul premierului Victor Ponta

SC Grossman Engineering Group SRL, in asociere cu SC Euroconstruct Trading 98 SRL, a obtinut contractul pentru extinderea lucrarilor de canalizare in orasul Comarnic, lucrari in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, realizate in baza unui proiect cu fonduri europene derulat de SC Hidro Prahova SA, societate constituita prin asocierea Consiliului Judetean Prahova cu mai multe consilii locale din judet. Cum a incercat Hertanu sa scape de firma cu probleme Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost asociat al SC Grossmann Engineering SRL alaturi de cetateanul german Grossmann Reinhold Karl si de Liviu Munteanu, pana in 7 mai 2014.

acum 71 luni (20 Feb 2015)

UPDATE Magistratii Curtii Supreme au decis arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Dragan.

UPDATE Victor Ponta a declarat, vineri, ca mama sa, Cornelia Naum, nu a fost chemata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la audieri in dosarul in care este arestat preventiv Iulian Hertanu, cumnatul lui. Sincer sa fiu, inteleg si e legitima batalia politica si chiar critica din partea unor reprezentanti ai presei, dar sa te lupti cu o femeie de 72 de ani nu e onorabil pentru nimeni", a spus premierul.

Ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Dragan a fost emisa de DNA Ploiesti in aceasta dimineata. Potrivit anchetatorilor, prin intermediul SC Grossmann Engineering SRL Iulian Hertanu, cumnatul premierului, a accesat si decontat fraudulos fonduri europene.Dragan este acuzat de participare la activitatea unui de grup infractional, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala. El urmeaza sa fie prezentat judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea de arestare preventiva. Cu totii ar fi avut in vedere adjudecarea frauduloasa a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirea nelegala a unor importante sume de bani prin schimbarea ilegala a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

DNA mai arata ca membrii gruparii "si-au insusit in interes propriu suma totala de 7,8 milioane de lei, reprezentand un procent de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Potrivit anchetatorilor, Munteanu si Ilie Dragan s-ar fi sustras de la plata catre stat, prin evaziune fiscala, a sumei de 2,5 milioane de lei.

Joi, la DNA Ploiesti a fost audiat in calitate de martor si Dumitru Pantea, directorul SC Hidro Prahova, firma care deruleaza proiectul european in cadrul caruia s-ar fi produs deturnarea de fonduri si asupra caruia procurorii au date c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro