Omul de afaceri George Copos respinge acuzatiile de plagiat: Am fost calomniat brutal. Un expert analizeaza cartea

Omul de afaceri George Copos respinge acuzatiile de plagiat: Am fost calomniat brutal. Un expert analizeaza cartea

Cand voi avea raportul de plagiat, voi lua o decizie in consecinta si probabil ca ma voi adresa instantei pentru ca au fost mult prea multi acoperiti care si-au varsat veninul impotriva mea (...) Daca raportul de plagiat este un raport corect, sub 3%, sub 4%, atunci inseamna ca voi m-ati calomniat pe nedrept", a afirmat Copos, citat de Mediafax. Profesorii universitari, uimiti de cunostintele lui Copos in medievistica Tot vineri, rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, a declarat, pentru Mediafax, ca miercuri se va discuta in Consiliul de Administratie despre acest posibil caz de plagiat, urmand ca, in functie de ceea ce se va constata, sa fie sesizata Comisia de Etica a Universitatii. La scurt timp dupa eliberarea lui Copos, jurnalistul Catalin Parfene a scris, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca tema lucrarii sale de masterat, realizata in 2005, este similara cu tema uneia dintre cartile scrise de Copos, "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI".

acum 72 luni (10 Apr 2015)

Insumand aceste elemente se poate observa ca procentul de pasaje din lucrare susceptibil a fi considerat ca fiind plagiat este de 2 la suta, situandu-se deci intr-o limita acceptabila", sustine George Copos, intr-un comunicat de presa trimis vineri seara.

Documentul atasat, transmis de Copos, care contine "Raportul de originalitate privind lucrarea", este de fapt o analiza facuta cu un software, plagiarism-detector.com. Ca surse din care ar fi fost luate pasaje in cartea omului de afaceri sunt indicate trei site-uri: crestinortodox.ro (in proportie de 0,6 la suta), parohie.ro (0,7%) si lefo.ro (0,7%).

Copos: Am fost calomniat brutal George Copos a mers, vineri, la Tribunalul Bucuresti, unde are loc un nou termen din dosarul "Loteria 2", in care este acuzat de manipularea pietei de capital, spalrare de bani si fals in inscrisuri. Omul de afaceri a avut prima reactie in scandalul creat dupa ce jurnalistul Catalin Parfene a sustinut ca tema lucrarii sale de masterat realizata in 2005 este similara cu tema uneia dintre cartile scrise de Copos - "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI". Astazi voi avea un raport de plagiat de la o firma de specialitate pe care am angajat-o. Cand voi avea raportul de plagiat, voi lua o decizie in consecinta si probabil ca ma voi adresa instantei pentru ca au fost mult prea multi acoperiti care si-au varsat veninul impotriva mea (...) Daca raportul de plagiat este un raport corect, sub 3%, sub 4%, atunci inseamna ca voi m-ati calomniat pe nedrept", a afirmat Copos, citat de Mediafax. Profesorii universitari, uimiti de cunostintele lui Copos in medievistica Tot vineri, rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, a declarat, pentru Mediafax, ca miercuri se va discuta in Consiliul de Administratie despre acest posibil caz de plagiat, urmand ca, in functie de ceea ce se va constata, sa fie sesizata Comisia de Etica a Universitatii. Rectorul Universitati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro