Omul de afaceri Beny Steinmetz si consilierul politic Tal Silberstein, retinuti in Israel. Steinmetz este implicat in scandalurile Ferma Baneasa si Rosia Montana

Cei doi retinuti sunt suspectati de fals, de uz de fals, de spalare de bani, de abuz de incredere, de obstructionarea justitiei, toate avand legatura cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, intr-un caz de coruptie, care implica zeci de milioane de dolari, scrie Haaretz. Plasarea lui Steinmetz in arest la domiciliu, in decembrie, a fost conditionata de acordul sau de a ramane in Israel timp de 180 de zile si de a depune o garantie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari).

acum 83 luni (14 Aug 2017)

Omul de afaceri Beny Steinmetz si fostul consilier al lui Ehud Olmer, Tal Silberstein, au fost retinuti luni, in Israel. Cei doi sunt acuzati de spalare de bani, frauda si obstructionarea justitiei. Alti doi oameni de afaceri au fost, de asemenea, retinuti in Israel.

UPDATE 10.40: Una dintre persoanele retinute in Israel impreuna cu Beny Steinmetz este omul de afaceri Tal Silberstein.

Steinmetz si Silberstein sunt acuzati de fals, uz de fals, spalare de bani si abuz de incredere, dar si de obstructionarea justitiei.

Politia din Israel ii acuza ca au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, precum si afaceri imobiliare intr-o tara straina, pentru a transfera bani si pentru a spala bani castigati ilicit.

Cei doi retinuti sunt suspectati de fals, de uz de fals, de spalare de bani, de abuz de incredere, de obstructionarea justitiei, toate avand legatura cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, intr-un caz de coruptie, care implica zeci de milioane de dolari, scrie Haaretz.

Steinmetz si asociatul sau ar fi platit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-si promova interesele de afaceri. Plasarea lui Steinmetz in arest la domiciliu, in decembrie, a fost conditionata de acordul sau de a ramane in Israel timp de 180 de zile si de a depune o garantie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari). Tal Silberstein si Beny Steinmetz sunt implicati, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, in proceduri nelegale de retrocedare si de vanzare-cumparare a unor terenuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate. Cit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro