Omul cheie in dosarul Microsoft, fostul sef al Fujitsu, Claudiu Florica, audiat la DNA

Omul cheie in dosarul Microsoft, fostul sef al Fujitsu, Claudiu Florica, audiat la DNA

Astfel, un martor sustine ca, in 2004, Claudiu Florica, la acea data seful Fujitsu Siemens Computers, "a incercat sa-l determine pe Victor Ponta sa demareze o ancheta a Corpului de Control la sediul Ministerului Educatiei si prin aceasta presiune sa oblige practic, firma Siveco sa reintroduca firmele protejate de Claudiu Florica in cele doua extensii de contract, una in valoare de 20 milioane de dolari si cealalta de 96 milioane de dolari, semnate in timpul guvernarii PSD".

acum 66 luni (10 Oct 2014)

Claudiu Florica nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA, iar cateva ore mai tarziu ar fi iesit din cladire pe o usa unde nu era asteptat de jurnalisti.

Astfel, un martor sustine ca, in 2004, Claudiu Florica, la acea data seful Fujitsu Siemens Computers, "a incercat sa-l determine pe Victor Ponta sa demareze o ancheta a Corpului de Control la sediul Ministerului Educatiei si prin aceasta presiune sa oblige practic, firma Siveco sa reintroduca firmele protejate de Claudiu Florica in cele doua extensii de contract, una in valoare de 20 milioane de dolari si cealalta de 96 milioane de dolari, semnate in timpul guvernarii PSD". Potrivit declaratiei martorului, "in schimbul acestei sustineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens in baza unei donatii facuta prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea data".

Tot fostul sef al Fujitsu in Romania Claudiu Florica i-ar fi oferit 3 milioane de euro fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, ceruti de acesta pentru incheierea acordului 2009-2012 privind cumpararea dreptului de utilizare de programe, sustin procurorii din dosarul licentelor Microsoft.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro