Omul care a invins un sistem medical bolnav. Chirurgul Marius Anastasiu nu a lasat Romania pentru nimic in lume

Omul care a invins un sistem medical bolnav. Chirurgul Marius Anastasiu nu a lasat Romania pentru nimic in lume

Marius Anastasiu are in palmares peste 50 de cursuri si atestari profesionale in tara si in strainatate, a participat cu peste 50 de lucrari individuale sau de grup la numeroase congrese, conferinte si simpozioane din tara si din strainatate, avand peste 30 de articole de specialitate publicate in reviste medicale romanesti si straine. Anastasiu a fost marcat, in urma cu noua ani, de unul dintre cazurile extrem de complicate pe care le-a rezolvat si de la care, in urma prezentarii la un congres international, s-a schimbat in Romania modul de abordare a cazurilor de chirurgie de urgenta si traumatologie.

acum 112 luni (2 Jan 2015)

Marius Anastasiu a inceput sa fie cunoscut si apreciat ca un chirurg de top al Romaniei in 1999, cand a adus si a pus in functiune, la Spitalul Judetean Buzau, cel de-al treilea laparoscop din tara, dupa Bucuresti si Iasi. La acel moment era, deja, membru al Societatii Europene de Chirurgie Digestiva si al Societatii Internationale de Chirurgie si Gastroenterologie. Marius Anastasiu are in palmares peste 50 de cursuri si atestari profesionale in tara si in strainatate, a participat cu peste 50 de lucrari individuale sau de grup la numeroase congrese, conferinte si simpozioane din tara si din strainatate, avand peste 30 de articole de specialitate publicate in reviste medicale romanesti si straine. De numele lui Anastasiu este legata o premiera medicala romaneasca, inregistrata in primavara acestui an la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau si care dovedeste ca in ciuda lipsei acute de personal, medicii buzoieni continua sa faca "minuni".

Medicul Anastasiu, profesionist recunoscut in mediile stiintifice din tara, dar si de peste hotare, a reusit sa extraga laparoscopic un calcul biliar urias, unic deocamdata in literatura de specialitate din Romania. Performanta este cu atat mai semnificativa cu cat pacienta, o femeie in varsta de 63 de ani, avea o patologie asociata agravanta. "Femeia a venit la spital cu colecistita acuta litiazica, agravata de bolile asociate de care sufera: obezitate morbida (cantareste 130 de kilograme), probleme cardiace severe (insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie, boala coronariana ischemica cu crize de angoasa). A fost, practic, un calcul gigant, avand dimensiunea de sapte centimetri si cantarind 63 de grame.Parcurgand literatura de specialitate din Romania, atat de dinainte cat si de dupa 1990, se pare ca este cel mai mare calcul biliar rezolvat vreodata, in maniera laparoscopica, in Romania", a declarat, medicul Anastasiu, dupa operatie, pentru Sanatatea Buzoiana. Asta, pentru ca investigatiile facute de pacienta inainte d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro