Omul care a invatat "sa asculte" culorile: Printul Charles si Nicole Kidman au un sunet al ochilor similar

Omul care a invatat

Le povestea celor din sala ca de la 21 de ani, in loc sa vada culoarea, o asculta, iar asta datorita unui proiect in care au fost implicate mai multe persoane si al carui rezultat este "ochiul electronic": "E un senzor de culoare ce detecteaza frecventa culorii din fata mea si o trimite unui cip instalat in spatele capului, deci aud culoarea din fata mea prin os, prin conductie osoasa".

acum 71 luni (20 May 2018)

"Pentru mine, cerul este mereu gri, florile sunt intotdeauna gri, iar televiziunea este inca alb-negru", marturisea Neil Harbisson, in iunie 2012, la un eveniment TED.

Le povestea celor din sala ca de la 21 de ani, in loc sa vada culoarea, o asculta, iar asta datorita unui proiect in care au fost implicate mai multe persoane si al carui rezultat este "ochiul electronic": "E un senzor de culoare ce detecteaza frecventa culorii din fata mea si o trimite unui cip instalat in spatele capului, deci aud culoarea din fata mea prin os, prin conductie osoasa". Corpul sau a acceptat dispozitivul implantat si marturiseste ca incepuse sa se simta ca un cyborg. Viata mi s-a schimbat radical de cand pot auzi culorile, pentru ca ele sunt peste tot. Cea mai mare schimbare, de exemplu, e ca pot merge la o galerie de arta, pot asculta un Picasso. E ca si cum as merge la o sala de concerte, pentru ca pot asculta picturile.

Asa a ajuns sa perceapa 360 de culori, ca un adult.

A realizat ca sunt mult mai multe culori in jurul nostru pe care noi nu le putem percepe, dar un ochiul electronic poate.

Si intrucat ultravioletul, zice Neil, e o culoare periculoasa, a creat Fundatia Cyborg care ii incurajeaza pe oameni sa-si extinda simturile cu ajutorul tehnologiei:

"Cred ca viata va fi mult mai placuta cand vom inceta sa cream aplicatii pentru telefoanele mobile si vom incepe sa cream aplicatii pentru propriul nostru corp".

Mai puteti citi:

VIDEO Spectaculosul pod din China, de pe care risti sa cazi in apa la fiecare pas ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro