OMS: Peste 300 de milioane de persoane au hepatita. Boala ucide aproape un milion si jumatate de oameni, anual

OMS: Peste 300 de milioane de persoane au hepatita. Boala ucide aproape un milion si jumatate de oameni, anual

Mortalitatea provocata de hepatita este in crestere (+ 22% intre 2000 si 2014), in timp ce numarul deceselor cauzate de tuberculoza si de SIDA este in scadere, a afirmat Dr. Gottfried Hirnschall, director al programului de combatere a hepatitei din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citata de AFP. Hepatita B se transmite in principal de la mama la copil si este prezenta in special in Asia de Est si de Sud-Est si in Australia, unde au fost raportate 115 de milioane de cazuri.

acum 42 luni (21 Apr 2017)

"Cea mai mare parte a acestei populatiei nu a fost testata si nu are acces la tratament", potrivit reprezentantilor OMS, care au adaugat ca "milioane de persoane" risca sa dezvolte o boala cronica sau un cancer si sa moara.

Mortalitatea provocata de hepatita este in crestere (+ 22% intre 2000 si 2014), in timp ce numarul deceselor cauzate de tuberculoza si de SIDA este in scadere, a afirmat Dr. Gottfried Hirnschall, director al programului de combatere a hepatitei din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citata de AFP.

De asemenea, potrivit lui Yvan Hutin, un specialist in aceasta boala in cadrul OMS, numarul persoanelor care primesc tratament pentru aceste boli este extrem de redus.

"Doar 8% din pacientii (1,7 milioane de persoane) care stiu ca sufera de hepatita B primesc tratament", a spus acesta.

In 2015, circa 1,75 de milioane de persoane au fost infectate cu virusul hepatitei C (HCV), crescand la 71 de milioane numarul persoanelor care traiesc cu HCV.

De asemenea, potrivit OMS, 257 de milioane de persoane traiesc cu virusul hepatitei B (HBV).

Potrivit OMS, pentru hepatita C nu exista niciun vaccin, insa aceasta se poate vindeca in 2 sau 3 luni de tratament, costul acestuia ajungand, in prezent, la circa 200 de dolari de pacient.

Hepatita B se transmite in principal de la mama la copil si este prezenta in special in Asia de Est si de Sud-Est si in Australia, unde au fost raportate 115 de milioane de cazuri.

A doua mare zona afectata de hepatita B este Africa, cu 60 de milioane de cazuri.

Hepatita C, contractata prin sange sau prin alte fluide corporale, este prezenta mai ales in tarile orientale (15 milioane de cazuri), in Europa (14 milioane), in Africa (11 milioane) si in Asia de Sud-Est (10 milioane). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro