OMS avertizeaza ca epidemia de Ebola ar putea afecta mii de persoane

OMS avertizeaza ca epidemia de Ebola ar putea afecta mii de persoane

In timp ce epidemia, cea mai grava de la aparitia virusului in 1976, a provocat deja peste 2.000 de morti de la inceputul anului in Liberia, Sierra Leone si Guineea, cel mai rau urmeaza sa vina. OMS: In Romania este nevoie de mai multe centre pentru tratarea virusului Ebola Inginerul de 51 de ani din Ploiesti, suspect de Ebola, sufera de malarie, o afectiune care poate fi tratata cu succes in Romania.

acum 73 luni (9 Sep 2014)

In timp ce epidemia, cea mai grava de la aparitia virusului in 1976, a provocat deja peste 2.000 de morti de la inceputul anului in Liberia, Sierra Leone si Guineea, cel mai rau urmeaza sa vina.

"Mai multe mii de noi cazuri de Ebola sunt asteptate in urmatoarele trei saptamani in Liberia", tara cea mai afectata, a afirmat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) de la Geneva.

Potrivit bilantului organizatiei din 5 septembrie, aproximativ 4.000 de persoane au fost deja infectate, dintre care 2.097 au murit in trei dintre cele mai afectate tari.

Ca un semn al ingrijorarii internationale, la doua zile dupa deblocarea de catre Uniunea Europeana a 140 de milioane de euro, presedintele american Barack Obama a anuntat ca Statele Unite vor mobiliza mijloace militare pentru a ajuta lupta impotriva unei epidemii "care ar putea scapa de sub control". Citeste si: INFOGRAFIE Sierra Leone va intra in carantina nationala din cauza epidemiei de Ebola Sierra Leone a anuntat instituirea carantinei nationale pe fondul epidemiei de Ebola, timp in care cetatenii nu vor avea voie sa iasa din casa. Masura va fi luata in perioada 18-21 septembrie pentru ca autoritatile medicale sa poata identifica noi cazuri de infectare cu visurul Ebola si sa previna raspandire epidemiei. OMS: In Romania este nevoie de mai multe centre pentru tratarea virusului Ebola Inginerul de 51 de ani din Ploiesti, suspect de Ebola, sufera de malarie, o afectiune care poate fi tratata cu succes in Romania. Specialistii avertizeaza insa ca avem nevoie de mai multe retele in care sa poata fi internate persoanele care s-ar putea infecta cu temutul virus Ebola. OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerata o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial" Epidemia de Ebola trebuie considerata o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", a afirmat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza AFP. Preotul romano-catolic in varsta de 7... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro