Omerta traficantilor de canabis. Cum vorbesc dealerii pentru a nu fi prinsi: " Du-te-n p*** mea de panarama! Vrei sa ma ia politia din cauza ta?!"

Omerta traficantilor de canabis. Cum vorbesc dealerii pentru a nu fi prinsi:

Un dosarul de trafic de droguri in care sunt cercetati mai multi tineri din Iasi, dar si o grefiera de la Judecatorie, releva modul in care persoanele implicate in aceasta "industrie" vorbesc despre stupefiante. Implicarea grefierei Vlad Obreja era ajutat in acti-vitatea sa de o matusa, Cristina Solomon, grefiera la Judecatorie. Baga-mi-as p**a-n ma-ta sa-mi bag si azi si maine (...) O.C.: Da' unde-am fost aseara, n-am fost la asta...? V.O.: Da' stai ca ies si eu afara si vin si eu O.C.: Veneam ca oricum trebuia sa iau 30-ul V.O.: Da'el...|i frate, ma suna o gramada de lume si cica vrea sa vorbeasca cu tine. Pe 17 decembrie 2015 Paraschiv Ionut Andrei si cu Baciu Razvan vorbesc codat despre o tranzactie de droguri: Razvan Baciu: Boss... A.P.: Era 4.2.7 R.B.: 4.2.7, da 4.2.7.5 A.P.: Ei, oricum era ceva cu 7. R.B.: Da, da, exact A.P.: Da, ca altfel R.B.: Sa faca ceiut, sa aiba grija de baietelul lui tata.

acum 54 luni (2 Feb 2016)

Un dosarul de trafic de droguri in care sunt cercetati mai multi tineri din Iasi, dar si o grefiera de la Judecatorie, releva modul in care persoanele implicate in aceasta "industrie" vorbesc despre stupefiante. La dosarul instrumentat de Directia de Investigare a In-frac-tiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi sunt atasate mai multe convorbiri telefonice sau SMS-urischimbate intre membrii retelei sau intre acestia si cumparatori.

Convor-birile despre traficul de droguri sunt de cele mai multe ori codate, traficantii folosind termeni aparent ciudati atunci cand se refera la stupefiante.

In randul traficantilor de droguri, persoanele care se abat de la regula discretiei sunt aspru ta-xate.

"Nu mai zi asa la telefon, ca-mi bag p**-n mortii lui ma-ta de urgenta!

In lunile in care reteaua a fost supravegheata telefonic si ambiental, procurorii au adunat si mai multe SMS-uri in care liderii discuta codat despre droguri. Cele mai multe mesaje erau remise de sau catre Vlad Paul Obreja, un sportiv de performanta considerat de anchetatori liderul gruparii.

Implicarea grefierei

Vlad Obreja era ajutat in acti-vitatea sa de o matusa, Cristina Solomon, grefiera la Judecatorie.

Atunci ar fi avut loc urmatorul schimb de SMS-uri cu nepotul ei.

O alta discutie relevanta este cea in care Obreja este nemultumit de drogurile cumparate de la un apropiat, din cauza faptului ca plantele de canabis contineau mul-te crengute.

Sapte persoane au fost arestate in acest caz, la finele saptamanii trecute, cantitatea totala tranzac-tio-nata in ultimul an ridicandu-se la sase kilograme, potrivit an-che-tatorilor. Din reteaua de trafic de droguri, pe langa Obreja si matusa sa, au mai fost arestati si Ionut Andrei Paraschiv, Ovidiu Che-lariu, Gheorghe Razvan Ba-ciu, Stefan Cristian Homoranu, Iulian Mihai Pircalanu.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro