Omar Hayssam a ramas fara cetatenia romana

Omar Hayssam a ramas fara cetatenia romana

Concret, sirianul a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak in aprilie -mai 2005, la 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck", la 3 ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu" si la 2 ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei.In noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 23 de ani si patru luni inchisoare in dosarul "Manhattan", in care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea unor infractiuni economice.

acum 85 luni (27 Apr 2016)

Presedintele ANC a validat, astfel, hotararea de vineri a Comisiei pentru cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, potrivit careia Omar Hayssam indeplineste conditiile pentru a-i fi retrasa cetatenia romana, arata news.ro.

Potrivit legii cetateniei romane, orice autoritate sau persoana care are cunostinta de existenta unui motiv pentru retragerea cetateniei romane poate sesiza, in scris, Comisia pentru cetatenie, avand obligatia sa prezinte dovezile de care dispune. Pierderea cetateniei romane prin retragere are loc la data emiterii ordinului presedintelui ANC de aprobare a retragerii cetateniei romane. Procedura de retragere a cetateniei se deruleaza cu respectarea principiului contradictorialitatii si a dreptului la aparare.

Omar Hayssam, condamnat pentru terorism

Omar Hayssam se afla in arest, avand de executat o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare, pedeapsa rezultata in urma contopirii condamnarilor primite in mai multe dosare. Concret, sirianul a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak in aprilie -mai 2005, la 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck", la 3 ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu" si la 2 ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei.In noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 23 de ani si patru luni inchisoare in dosarul "Manhattan", in care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea unor infractiuni economice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro