Olimpicul la Germana care vrea sa-i mobilizeze pe romani: "Defrisarile au atins cote extraordinar de alarmante"

Olimpicul la Germana care vrea sa-i mobilizeze pe romani:

"Trebuie sa creezi o legatura cu copii" Doreste sa devina profesor de Germana dupa absolvirea facultatii si sa transforme societatea prin educatia pe care o va da generatiilor de elevi care ii vor trece prin mana. "As schimba nepasarea de la noi, modelul asta " Este posibil sa se orienteze spre Facultatea de Litere de la Cluj, mai ales pentru ca se organizeaza o tabara de Germana in fiecare an , dar i-ar place sa si predea acolo.

acum 44 luni (31 Jul 2016)

Pasiunea lui Bogdan Burghelea (16 ani) pentru Limba Germana a inceput oarecum amuzant in clasa a IX-a, cand incerca sa traduca o melodie in Germana si nu reusea. A inceput sa ii placa cum suna limba si a cautat din ce in ce mai multe melodii in Germana si de aici a inceput totul.

Bogdan s-a indragostit atat de tare de Germana, ca la prima participare la olimpiada judeteana si cea nationala, a ocupat locul intai.

Olimpicului la Germana ii place sa faca munca de voluntariat, dar si sa socializeze si sa iasa in natura. De aceea, am inceput sa fac voluntariat la biserica Sfantul Spiridon din Galati de anul trecut.

Dupa absolvirea liceului, va urma Facultatea de Litere, cu specializarea pe Germana si inca o limba straina, asupra careia nu s-a decis inca.

"Trebuie sa creezi o legatura cu copii"

Doreste sa devina profesor de Germana dupa absolvirea facultatii si sa transforme societatea prin educatia pe care o va da generatiilor de elevi care ii vor trece prin mana.

"Nu vreau sa ajung un profesor de Germana, vreau sa ajung profesor de Germana. Imi place sa spun asta, pentru ca vreau sa schimb ceva. Nu vreau sa se duca asa viata pe langa mine si sa stiu ca am predat niste timpuri, am preda niste conjugari ale verbelor si am dat niste vocabulare elevilor.

Olimpicul la Germana vreau sa ii faca pe elevii lui sa inteleaga ca, odata ce vor invata limba, vor avea acces la numeroase posibilitati de afirmare in carierele pe care si le-au ales.

Nu s-a hotarat inca daca va ramane la Galati dupa absolvirea facultatii, pentru ca Germana nu este o limba popularizata prea mult in oras. Mi se pare ca aceasta este cheia succesului, cel putin la o limba straina, pentru ca trebuie sa creezi o legatura cu copii", explica Bogdan.

"As schimba nepasarea de la noi, modelul asta "

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro