Olimpicul care se viseaza inginer de Formula 1: "Este amuzant ce se intampla intr-un laborator"

Olimpicul care se viseaza inginer de Formula 1:

Teodor Dragos Covalea (16 ani), elev in clasa a X-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, a fost atras de mic copil de natura si de fizica, fiind mai curios din fire. In cazul in care va fi selectat intr-una dintre echipele de ingineri de la Formula 1, Teodor stie ca primul lucru pe care va trebui sa-l faca este sa se consulte cu inginerii de curse despre modul cum se va comporta masina de Formula 1 pe un anume circuit, in functie si de stilul de pilotaj al pilotului. Dincolo de pasiunea pentru cursele de Formula 1, olimpicul vrea sa faca parte dintr-o echipa care sa dezvolte un nou tip de combustibil pentru masini, mult mai putin poluant, cum ar fi hidrogenul, sau sa dezvolte masinile electrice, astfel incat numarul acestora sa creasca si toata lumea sa isi permita sa le cumpere.

acum 68 luni (8 Apr 2017)

Teodor Dragos Covalea (16 ani), elev in clasa a X-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, a fost atras de mic copil de natura si de fizica, fiind mai curios din fire. La varsta la care alti copii sunt interesati de jocuri video, Teodor dorea sa stie de ce este atractia gravitationala mai puternica in anumite zone de pe Terra.

"Ieseam din abstractul matematicii sau din poeziile de la Romana si asta m-a atras la inceput. In clasa a IV-a participa deja la prima lui olimpiada de fizica, pe care a reusit sa o castige la nivel judetean, calificandu-se apoi la nationala, unde a obtinut locul sase. In clasa a VIII-a a obtinut medalia de bronz la Olimpiada Nationala de Fizica, iar in clasa a IX-a si-a adjudecat medalia de argint, fiind deja calificat la faza nationala a concursului si pentru clasa a X-a. Va urma ori Facultatea de Inginerie, ori Facultatea de Medicina. Daca va merge la Facultatea de Inginerie, acest lucru se va datora pasiunii sale pentru motoarele de curse.

"Ma gandesc cate as putea face ca inginer la o companie ca Ferrari sau McLaren, la divizia de curse, deci la motosporturi. Am fost pasionat de mic de automobile", ne dezvaluie Teodor. Munca de inginer pentru o echipa din Formula 1 este foarte interesanta, deoarece ea implica o mare responsabilitate si foarte multe cunostinte tehnice.

Pe langa cunostintele de baza in inginerie, trebuie sa fii familiarizat si cu notiuni precum motor, aerodinamica sau fiabilitate, pentru ca doar despre asta va vorbi cu ceilalti ingineri. Cum se intampla de atatea ori in Formula 1, va exista un conflict intre inginerii care vor dori sa dezvolte mai mult partea aerodinamica a masinilor de curse in detrimentul motoarelor, in timp ce colegii lor vor opta pentru cresterea puterii motorului.

In cazul in care va fi selectat intr-una dintre echipele de ingineri de la Formula 1, Teodor stie ca primul lucru pe care va ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro