Olimpicii de aur care sunt colegi de clasa. Performantele remarcabile ale unor elevi de liceu din Braila

Olimpicii de aur care sunt colegi de clasa. Performantele remarcabile ale unor elevi de liceu din Braila

Radu Andrei si Alex Tatomir au 17 ani, sunt colegi in clasa a XI-a la Colegiului National "Nicolae Balcescu" din Braila si, in aceasta toamna, au excelat la trei competitii internationale importante, obtinand medalii de aur si de bronz. anul scolar 2013-2014, premiul I la Olimpiada Nationala de Informatica, premiul al III-lea la Olimpiada Nationala de Fizica, medalie de bronz la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica, plus calificare in lotul restrans, mentiune la Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori si calificare in lotul largit. Alex Tatomir, medaliat cu aur dupa maratonul de programare de la Bucuresti FOTO arhiva personala Dupa competitia de la Piatra Neamt, tanarul si-a confirmat vocatia pentru informatica si la Concursul International "Romanian Master of Informatics", desfasurat in perioada 20-23 octombrie, la Bucuresti.

acum 88 luni (5 Nov 2016)

Radu Andrei si Alex Tatomir au 17 ani, sunt colegi in clasa a XI-a la Colegiului National "Nicolae Balcescu" din Braila si, in aceasta toamna, au excelat la trei competitii internationale importante, obtinand medalii de aur si de bronz. Radu Andrei a reusit sa se claseze primul la Olimpiada Internationala de Astronomie, iar Alex Tatomir a luat medalia de bronz la Olimpiada Informatica a Tarilor Europei Centrale.

Straluceste la Astronomie

Pentru Radu Andrei, medalia de aur obtinuta in aceasta toamna este cea mai recenta realizare, dintr-un lung sir de succese obtinute la olimpiadele internationale. El a facut parte din nou din lotul Romaniei la Olimpiada Internationala de Astronomie, desfasurata, de data aceasta, la Plovdiv-Pamporov, Bulgaria, in perioada 5-13 octombrie. Au fost probleme noi, diferite de tot ce se vazuse pana acum, care au facut diferenta", spune Radu, adaugand ca, din punctul lui de vedere, daca iti place ceea ce faci, rezultatele vin de la sine.

Radu Andrei, dupa performanta din Bulgaria FOTO arhiva personala

Palmaresul lui Radu Andrei la fazele nationale si internationale ale Olimpidelor de Informatica, Fizica, Astronomie si Astrofizica sau Stiinte este impresionant. anul scolar 2012-2013, mentiune la Olimpiada Nationala de Informatica, premiul al III-lea la Olimipiada Nationala de Fizica; anul scolar 2013-2014, premiul I la Olimpiada Nationala de Informatica, premiul al III-lea la Olimpiada Nationala de Fizica, medalie de bronz la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica, plus calificare in lotul restrans, mentiune la Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori si calificare in lotul largit. In anul scolar 2014-2015, care coincide pentru Radu cu primul an de liceu, a adus deja medalia de argint de la Olimpiada Internationala de Astronomie.

Toate aceste rezultate au venit firesc, deoarece inca de mic, de la varsta pres... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro