Olimpicii care aduna medalii pentru Romania, dar vor sa plece din tara. "Ma atrage foarte mult sistemul din SUA pentru ca este flexibil"

Olimpicii care aduna medalii pentru Romania, dar vor sa plece din tara.

Andrei Sandu si Irina Malina Strugaru, elevi ai Colegiului National Iasi, au urcat pe podium la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, care a avut loc in vara acestui an. De-a lungul timpului, tanarul a luat parte la Olimpiada de Stiinte pentru Juniori, unde s-a pregatit mai intens la Fizica, Chimie si Biologie, iar apoi, cand a participat la nationala de Stiintele Pamantului a trebuit sa aprofundeze si Geografia. "Olimpiada asta are doua reguli: sa nu ai 18 ani impliniti pana pe 1 iulie in anul respectiv si sa nu fi participat la o editie anterioara, deoarece vor sa ofere posibilitatea cat mai multor tineri sa ia parte la ea", a explicat si Malina, care anul acesta a intrat in ultimul an de liceu.

acum 38 luni (8 Oct 2017)

Andrei Sandu si Irina Malina Strugaru, elevi ai Colegiului National Iasi, au urcat pe podium la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, care a avut loc in vara acestui an. Atat Andrei, care a obtinut aur, cat si Malina, care a luat argint, au avut o vara de foc, pregatirile la materiile pentru olimpiada internationala fiiind solicitante. A trebuit sa invat, in plus, materie pentru cele patru discipline de la Internationala: Geologie, Hidrologie, Metrologie si Astronomie. Pentru pregatirea la faza internationala am fost indrumati si de profesori universitari de la Facultatea de Geografie si Geologie", a spus Andrei, care a inceput in aceasta toamna clasa a XI-a.

De-a lungul timpului, tanarul a luat parte la Olimpiada de Stiinte pentru Juniori, unde s-a pregatit mai intens la Fizica, Chimie si Biologie, iar apoi, cand a participat la nationala de Stiintele Pamantului a trebuit sa aprofundeze si Geografia.

"Olimpiada asta are doua reguli: sa nu ai 18 ani impliniti pana pe 1 iulie in anul respectiv si sa nu fi participat la o editie anterioara, deoarece vor sa ofere posibilitatea cat mai multor tineri sa ia parte la ea", a explicat si Malina, care anul acesta a intrat in ultimul an de liceu. Pentru baraje si Olimpiada Internationala am inceput sa invat de anul trecut, pentru ca materia este cu totul alta. De exemplu, la inceputul anului 2017, citeam cam o ora pe zi pentru aceasta olimpiada. Insa, cu o luna inainte de baraje, cam sase-sapte ore pe zi le petreceam studiind pentru materiile de la Internationala".

Proiecte pe echipe

Pe langa competitia propriu-zisa, participantii la olimpiada din Franta au luat parte si la alte doua proiecte, respectiv ITFI - International Team Field Investigation si ESP - Earth Science Project. In opinia mea, aceste probe au fost cele mai interesante, intrucat au stimulat spiritul de echipa si au permis inchegarea unor relatii de priet... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro