Olimpica la romana, pasionata de dans, pictura si sah, viseaza la o cariera in stiinte exacte: "La mine saptamana incepe cu o meditatie la matematica"

Olimpica la romana, pasionata de dans, pictura si sah, viseaza la o cariera in stiinte exacte:

La premierea nationala de la Olimpiada de Romana, de anul trecut, alaturi de alti olimpici, stanga, Foto: Arhiva personala "Am inceput clasa a V-a cu o pasiune si pentru romana si pentru matematica. Dimineata de joi incepe cu o meditatie la germana - stiu ca intotdeauna este bine sa stii minim doua limbi de circulatie internationala, iar seara de joi, ca si cea de vineri se finalizeaza cu dans, de obicei 2 - 3 ore in fiecare seara". Si de cand doamna profesoara de romana i-a aratat un nou tip de poezie, de atunci si-a dezvoltat gandirea si a ales stilul modern in care uneori versurile se termina cu un punct sau un cuvant: "Murim ca melcii-n timp de iarna / Cand frigul ara in pamant / O disperare care doare / Atat.", suna versurile unei creatii proprii. Platforma de socializare interna pentru elevi si mai multe cursuri de creatie Am intrebat-o pe olimpica ce ar schimba la scoala daca ar putea si am aflat ca: "Este o idee inspirata si din filme, dar mi-as dori ca o data pe saptamana sau macar o data la doua saptamani sa avem o ora sau doua in plus de materii creative.

acum 36 luni (5 Mar 2018)

Panescu Daria Petra are 13 ani si este eleva in clasa a VII-a la "Scoala cu Ceas" din Ramnicu Valcea. "De cand mergeam la concursuri, din clasa a V-a, m-a atras si matematica si romana, numai ca subiectele la romana mi s-au parut mai interesante, pentru ca imi puneau creativitatea la munca." Ca orice copil care face performanta, si-a dorit sa-si testeze cunostintele si la alte materii - geografie, istorie...: "O parte din subiectele la concursuri erau din ce facusem deja la clasa, altele nu le stiam, pentru ca n-am avut timp sa studiez mai mult. La premierea nationala de la Olimpiada de Romana, de anul trecut, alaturi de alti olimpici, stanga, Foto: Arhiva personala "Am inceput clasa a V-a cu o pasiune si pentru romana si pentru matematica. Recunoaste insa ca si familia a avut o contributie in aceasta pasiune: "Si sora mea a fost la Olimpiada de romana, dar niciodata nu ne-am sincronizat intr-un anumit tipar. Am evoluat si am vrut sa demonstrez ca pot sa merg la anumite concursuri si s-o fac mandra pe doamna profesoara. La fel in clasa a VII-a, as vrea sa obtin cel putin aceeasi performanta, sa muncesc pana o sa reusesc", ne dezvaluie eleva din planurile de viitor. Despre cat de grele sunt competitiile la care participa, Daria povesteste senina ca: "Toate concursurile sunt provocatoare, pentru ca niciodata nu ai idee despre tematica subiectelor. Uneori sunt neasteptate, in sensul ca atunci cand ti se par usoare, se dovedesc a fi mult mai complexe, iar cand ai impresia ca subiectele vor fi mai grele, sunt de fapt mai usoare. Cateodata, totul tine de noroc, sa cazi pe un anumit subiect sau poti avea o sclipire de moment. Un elev care face cu pasiune ce-i place, ajunge sa performeze in orice domeniu, Daria pe gheata, Foto: Arhiva personala Daria Petra Panescu recunoaste ca inainte de a ajunge la olimpiada, a participat si participa inca, practic se pregateste, prin intermediul altor concursuri: "Am mai fost si la alte concursuri la limba si literatura romana. Spre exem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro