Olimpica la Religie care vrea sa ajunga medic. "Pasiune poti sa dezvolti pentru gatit, dar de religie ai nevoie"

Olimpica la Religie care vrea sa ajunga medic.

Specializata in tehnici de prim ajutor Tanara crede ca pentru a deveni preot trebuie sa ai vocatie si sa stii cu certitudine ca asta iti doresti sa faci in viata, astfel incat sa poti transmite enoriasilor dragostea pentru Dumnezeu. Va participa si anii urmatori la olimpiada de religie, dar si la cea de biologie, o materie de care este pasionata si care se leaga de gandurile sale de viitor. Cred ca daca ministerul de resort doreste ca din ce in ce mai multi elevi sa invete bine, sa aiba note mari si sa promoveze Bacalaureatul, atunci trebuie sa le asigure copiilor manuale dupa care sa invete.

acum 64 luni (7 Oct 2017)

Andra Ioanina Radovici (16 ani), eleva in clasa a X-a la Colegiul "Costache Negri" din Galati, a devenit interesata de religie dupa ce a fost dusa de parinti in copilarie pentru prima data la biserica din satul Bucesti, comuna Ivesti, judetul Galati. "Pasiune poti sa dezvolti pentru gatit, pentru sport, pentru natura sau orice altceva, dar de religie ai nevoie, in special pentru formarea adolescentului in societatea contemporana.

In gimnaziu, a participat la olimpiadele de Matematica, Limba Romana si Biologie, fara sa obtina rezultate deosebite, insa experienta i-a folosit pentru Olimpiada Nationala de Religie, la care a participat in clasa a IX-a, unde a obtinut medalia de argint. Cu modestie, Andra spune ca performanta obtinuta in acest an la olimpiada este rezultatul muncii sale, dar si a profesorului de religie de la liceul unde invata si a duhovnicului din satul natal. Adolescenta povesteste ca acelasi lucru i s-a intamplat partial si la Olimpiada Nationala, la unul dintre subiecte, unde trebuia sa scrie despre pustnicii si monahii din Romania care au avut un rol important in istoria crestina.

Specializata in tehnici de prim ajutor

Tanara crede ca pentru a deveni preot trebuie sa ai vocatie si sa stii cu certitudine ca asta iti doresti sa faci in viata, astfel incat sa poti transmite enoriasilor dragostea pentru Dumnezeu. Va participa si anii urmatori la olimpiada de religie, dar si la cea de biologie, o materie de care este pasionata si care se leaga de gandurile sale de viitor.

"Asa cum Iisus este doctor de suflete, asa si eu doresc sa devin un doctor care sa vindece fizic oamenii. Stiu ca un bun medic trebuie sa aiba mai intai credinta si incredere in Dumnezeu, iar apoi sa iubeasca omul, pentru ca lumea noastra va prospera doar daca dragostea de om va invinge dragostea de bani", explica Andra cum vede ea legatura dintre profesia de medic si Dumnezeu.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro