Olimpica la Engleza care isi doreste sa devina medic neurochirurg in Romania: "Avem nevoie de specialisti si in tara"

Olimpica la Engleza care isi doreste sa devina medic neurochirurg in Romania:

Cel mai mare punctaj din Galati la examenul Cambridge La examenul Cambridge, Andreea a obtinut cel mai mare punctaj din Galati, respectiv 227 de puncte dintr-un maxim de 230 de puncte.Examenele Cambridge English sunt recunoscute de scoli, universitati si angajatori din sectorul public si privat din toate tarile vorbitoare de limba engleza. Munca de voluntariat la caminul de batrani A facut munca de voluntariat la un camin de batrani din Galati, la Biblioteca Franceza "Eugen Ionesco" si la Fundatia "Inima de Copil".

acum 79 luni (28 Jun 2016)

Andreea Tafta (19 ani) este pasionata de limbile straine, dovada ca in clasa a IX-a obtinut premiul trei la Franceza la Olimpiada Nationala, in 2012, iar anul urmator a luat una dintre mentiuni la aceeasi olimpiada. In clasa a XII-a, Andreea a punctat din nou la olimpiada, de aceasta data la Engleza, unde a obtinut tot locul 3. Asta in conditiile in care la liceu a urmat un profil real, unde Matematica si Fizica sunt baza.

Ca toti elevii si absolventii de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" (CNVA), Andreea a dezvoltat un puternic spirit de competitie, ce o va ajuta cu siguranta la examenul la Facultatea de Medicina din Bucuresti, pe care urmeaza sa il sustina.

Cel mai mare punctaj din Galati la examenul Cambridge

La examenul Cambridge, Andreea a obtinut cel mai mare punctaj din Galati, respectiv 227 de puncte dintr-un maxim de 230 de puncte.Examenele Cambridge English sunt recunoscute de scoli, universitati si angajatori din sectorul public si privat din toate tarile vorbitoare de limba engleza.

Andreea Tafta a dorit la un moment dat sa lucreze intr-o ambasada, dar dorinta de a deveni medic a fost mai puternica. A aplicat pentru mai multe facultati in Anglia si a fost acceptata la cateva dintre ele, dar nu si la Cambridge, iar asta a motivat-o sa ramana in tara si sa dea la Medicina.

Andreea a optat pentru Medicina deoarece parintii ei sunt medici, tatal fiind pneumolog, iar mama- medic de familie. Este vorba de bucuria de vindeca oamenii. Ma uit la tata, cand vine acasa si este bucuros ca a diagnosticat o boala rara sau a tratat cu succes un pacient.

Munca de voluntariat la caminul de batrani

A facut munca de voluntariat la un camin de batrani din Galati, la Biblioteca Franceza "Eugen Ionesco" si la Fundatia "Inima de Copil". Experienta in Anglia, unde a fost intr-o tabara de doua saptamani la Cambri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro