Olimpica la Biologie care se pregateste sa devina cercetator in Genetica: "Nicaieri nu este ca acasa. Sufletul meu este aici, in Romania"

Olimpica la Biologie care se pregateste sa devina cercetator in Genetica:

Suzana obisnuia sa se uite la documentare de Anatomie si Biologie de mic copil si a realizat ca o pasioneaza foarte mult acest domeniu, unde vrea sa isi lase amprenta. Prima optiune, Cambridge Suzana a inceput din clasa I sa vizioneze documentare cu operatii si desi familia se astepta sa ii starneasca frica sau repulsie, ea era extrem de curioasa sa vada toate aceste lucruri, care o fascinau. Si-a ales specialitatea de chirug generalist pentru provocare, deoarece vrea sa sa cunoasca cat mai multe organe din corpul uman si sa devina un chirurg cat mai bun.

acum 51 luni (11 Jul 2016)

Suzana Dodu (16 ani), eleva la Colegiul Natioanl "Vasile Alecsandri" din Galati, este fascinata de Biologie inca din clasele primare.

In clasa a VII-a si a IX-a a participat pentru prima data la olimpiada nationala de Biologie, dar rezultatele au aparut in clasa a X-a, in 2016, cand a ocupat locul doi la olimpiada nationala de Biologie, fiind la un singur punct de castigarea aurului.

"Cand am aflat ca merg la olimpiada si dupa ce am obtinut argintul, am izbucnit in plans de emotie", ni se destainuie olimpica din Galati.

Suzana obisnuia sa se uite la documentare de Anatomie si Biologie de mic copil si a realizat ca o pasioneaza foarte mult acest domeniu, unde vrea sa isi lase amprenta.

"Cand au inceput olimpiadele, mi-am spus ca asta e momentul meu si pot sa arat ce stiu. Ma intereseaza sa stiu cum traieste, cum functioneaza de la cel mai simplu fir de iarba pana la corpul uman. Cand iese cu prietenii in parcuri, analizeaza cu atentie tot ce se intampla in jurul ei, le arata si lor, dar le povesteste si ce a mai aflat despre Biologie, chiar daca pe ei nu ii intereseaza cateodata.

Suzana crede ca Biologia poate fi cunoscuta cu adevarat doar prin imaginatie si pasiune, ca sa intelegi cum functioneaza mecanismele ei, cum ar fi metabolismul, fotosinteza si digestia.

Prima optiune, Cambridge

Suzana a inceput din clasa I sa vizioneze documentare cu operatii si desi familia se astepta sa ii starneasca frica sau repulsie, ea era extrem de curioasa sa vada toate aceste lucruri, care o fascinau.

A vizitat pana acum Grecia, Germania, Franta, iar in Romania ii place sa calatoreasca la munte.

Prima optiune dupa absolvirea liceului, ar fi sa mearga la Cambridge, Oxford sau Imperial College London, unde sa faca munca de cercetare. O atrage faptul ca, imediat dupa absolvire, studen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro