Olimpica de 10 la Bacalaureat: "Mi-as dori sa fiu printre cei care dovedesc ca se poate trai bine si acasa"

Olimpica de 10 la Bacalaureat:

Nu e vorba doar de a invata, de a-ti insusi un munte de informatii, ci si de a corela ideile tale, de a valorifica inspiratia de moment si de a reusi sa fii complet concentrat in acele 3 ore asupra a ceea ce ai de facut", a precizat Ioana Cotrau. Dupa ce va trece de admiterea la facultate, Ioana va fi oficial in vacanta si isi doreste sa profite de zilele de vara, sa calatoresca.

acum 69 luni (6 Jul 2017)

Ioana-Daria Cotrau se descrie ca fiind este o persoana ambitioasa si responsabila, insa uneori copilaroasa si chiar timida. Indragostita si pozitiva in gandire, Ioana are sprijinul familiei si prietenilor, ceea ce a ajutat-o intotdeauna sa nu-si piarda increderea in sine, dar nici in cei din jur.

Ioana se numara printre cei opt elevi bihoreni care au reusit sa obtina media 10 la examenul de Bacalaureat. In conditii de examen, cu tot stresul si emotiile aferente, e foarte important sa ramai stapan pe situatie si sa crezi in tine. Nu e vorba doar de a invata, de a-ti insusi un munte de informatii, ci si de a corela ideile tale, de a valorifica inspiratia de moment si de a reusi sa fii complet concentrat in acele 3 ore asupra a ceea ce ai de facut", a precizat Ioana Cotrau.

In opinia ei, subiectul la Limba si Literatura Romana a fost mai dificil in ideea ca prima parte s-a bazat pe un text la prima vedere care a ridicat unele probleme, tinand cont de ambiguitatea mesajului poeziei. Este un domeniu in care mereu esti pus la incercare prin situatiile care se ivesc, care te obliga sa privesti din toate unghiurile un eveniment si presupune o pregatire complexa. Sunt constienta ca implica, de asemenea, o munca pe masura, provocari si ca e nevoie de multa experienta umana si profesionala pentru a deveni un magistrat bun, dar sunt dispusa sa fac acest efort. In cateva luni voi face cunostinta cu viata de student si voi incerca sa dau si acolo tot ce e mai bun, sa ma perfectionez in domeniul pe care il consider potrivit pentru mine", sustine Ioana.

Dupa ce va trece de admiterea la facultate, Ioana va fi oficial in vacanta si isi doreste sa profite de zilele de vara, sa calatoresca. Peste 10 ani se vede profesand in domeniul in care se va pregati, se vede continuand sa invate lucruri noi, reusind sa imbine munca si distractia, dar si sa calatoresca mult.

"Mi-as dori sa fac parte din gener... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro