Olimpica aflata la un pas de a renunta la scoala din cauza saraciei: "Scoala este singurul mijloc prin care imi pot crea o situatie mai buna"

Olimpica aflata la un pas de a renunta la scoala din cauza saraciei:

Teodora Andrasoni este eleva in clasa a XI- a a Colegiului National Banatean din Timisoara, cel mai mare liceu din Timis, din punct de vedere al numarului de elevi, si unul din cele mai bune scoli din judet. Tanara a mai povestit ca in toate aceste momente colegii de clasa i-au fost alaturi si au fost atat de delicati incat niciodata nu a fost pusa in situatia de a fi stanjenita pentru situatia in care se afla.

acum 102 luni (1 Jan 2016)

Teodora Andrasoni este eleva in clasa a XI- a a Colegiului National Banatean din Timisoara, cel mai mare liceu din Timis, din punct de vedere al numarului de elevi, si unul din cele mai bune scoli din judet. Crescuta la sat doar de mama si pasionata de istorie, Dora a visat sa invete la Colegiul National Banatean si dupa clasa a VIII-a fost admisa la acest liceu. Mai mult decat atat, Dora a luat in fiecare an premiul intai, iar in clasa a IX-a si a X-a a participat la faza nationala a Olimpiadei de Istorie.

Salvata de la abandon de colegi si profesori

Cu o situatie materiala tot mai grea, Dora a ajuns in situatia de a nu mai putea continua studiile. Se vedea deja lasata de scoala si angajata la banda, intr-o fabrica, pentru a supravietui. Intre timp, mama fetei si-a gasit de lucru in Timisoara, iar Dora si mama ei se vor muta cu chirie in Timisoara, iar tanara poate continua studiile.

"Cei care m-au ajutat sa trec peste acest moment de impas au fost domnul diriginte Filip Mihai si directorul Colegiului, Sorin Ionescu, care au obtinut pentru mine o bursa si astfel am putut continua scoala. Le sunt recunoscatoare, fiindca in zilele noastre se gasesc mai rar oameni care se intereseaza de soarta altora care nu au fost prea norocosi din unele puncte de vedere. Apreciez implicarea tuturor in cazul meu, desi nu e cea mai rea situatie, existand familii si copii mult mai buni ca mine care au nevoie de sprijin", a aratat Teodora Andrasoni.

Tanara a mai povestit ca in toate aceste momente colegii de clasa i-au fost alaturi si au fost atat de delicati incat niciodata nu a fost pusa in situatia de a fi stanjenita pentru situatia in care se afla. Cred ca cei de la conducere ar trebui sa se implice mai mult in educatie. De exemplu s-ar putea face ceva cu bursele, care momentan sunt simbolice, si sa se acorde mai multa atentie copiilor capabili. M-am gandit de multe ori sa plec din tara, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro