Olimpic supravietuitor al incendiului din Colectiv: "Grija mea atunci era ca nu am haine sa ma intorc in camin"

Olimpic supravietuitor al incendiului din Colectiv:

Degeaba as fi putut in spital sa ma uit peste notite pentru ca nu e acelasi lucru, sa citesti matematica sau sa scrii tu, iar eu nu puteam sa nu respect indicatiile medicilor. Cel mai greu imi este sa urmez indicatiile profesorilor, sa citesc notitele, eu am cartile mele dupa care vreau sa lucrez, imi place sa vad cartea, articolul, sa imi iau cat timp vreau eu sa studiez respectiva problema. "Sincer sa va spun eu, dupa trei ore de la incendiu, eram capabil sa fac glume cu prietenii care veneau sa ma vada la urgente in timp ce eu asteaptam sa intru la operatie.

acum 82 luni (25 Jan 2016)

Printre cei 146 de raniti ai incendiului care a distrus clubul Colectiv se afla si studentul Andrei Bud, nascut in Negresti-Oas, judetul Satu Mare. Tanarul a fost inca din gimnaziu premiat la concursuri de matematica, iar in liceu si mai apoi la facultate a reusit sa faca cu adevarat performanta intr-un domeniu care insa nu l-a pasionat chiar de la inceputul claselor primare, dar care insa ulterior s-a dovedit ca ii se potriveste ca o manusa. Se intampla insa, sa fiu intr-un grup de cinci, sase copii buni la matematica si pratic asa a inceput totul, a venit totul pas cu pas", spune Andrei Bud.

Tanarul a fost elev al Liceului Teoretic Negresti-Oas pana in clasa a VIII-a, iar apoi a plecat la Colegiul International de Informatica din Bucuresti, in prezent fiind student al Facultatii de Matematica a Universitatii din Bucuresti.

Pana la urma anul 2015 s-a dovedit a fi un an norocos pentru Andrei, tanarul reusind sa iasa din ghearele mortii care au cuprins in noaptea de vineri, 30 octombrie Clubul Colectiv, din centrul Capitalei, unde si-au pierdut viata 63 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti. Chiar daca a suferit arsuri la nivelul mainilor, Andrei se declara un norocos pentru ca a reusit sa iasa din iadul care cuprinse in mai putin de cateva secunde localul din centrul Capitalei.

Recuperare anevoioasa

In ultimul timp a preferat sa isi aminteasca mai putin ce a vazut acolo si sa se concentreze pe recuperarea lui, iar cei apropiati i-au fost mereu alaturi si au avut grija ca tanarului olimpic sa nu ii lipseasca nimic.

"Intotdeauna m-am simtit bine si atunci cand am intrat in spital si pe toata durata sederii mele acolo si ma simt bine si acum. Cat despre perioada din spital pot sa spun ca volunatrii, doctorii si oamenii care erau acolo au facut sederea noastra sa fie una iesita din comun.

Spune insa ca perioada de recuperare este de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro