Olimpic la doua materii, lasat corigent de profesorul de fizica: "Am incercat sa ma conformez regulamentului din scoala"

Olimpic la doua materii, lasat corigent de profesorul de fizica:

La 17 ani, Andrei Gherghe, elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Carol I" din Fetesti, s-a inscris la cursurile extrascolare organizate in Cluj, in domeniul informaticii. "Este regretabil ca s-a intamplat asa ceva" Mama baiatului sustine ca a incercat in repetate randuri sa ia legatura cu scoala, pentru a descoperi o solutie prin care situatia la invatatura a lui Andrei sa nu fie afectata de absentele pe care le-a acumulat in catalog.

acum 81 luni (29 Jun 2016)

La 17 ani, Andrei Gherghe, elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Carol I" din Fetesti, s-a inscris la cursurile extrascolare organizate in Cluj, in domeniul informaticii. Pe tot parcursul anului scolar incheiat in urma cu o saptamana, elevul a fost nevoit sa renunte periodic la cursurile liceului la care invata pentru a-si dedica timpul activitatilor extrascolare desfasurate la Cluj. In urma rezultatelor bune pe care le-a obtinut acolo, el a fost selectat sa participe in aceasta vara la un curs de pregatire in cadrul reprezentantei Microsoft de la Bucuresti. In ciuda timpului extrem de limitat, Andrei nu si-a neglijat scoala, ci a invatat temeinic si a participat la olimpiadele nationale de limba engleza si informatica. La prima olimpiada a obtinut mentiune, iar la cea de a doua medalia de bronz. Cu toate acestea, la finalul anului scolar, adolescentul s-a trezit corigent la fizica. Baiatul sustine faptul ca a atras atentia asupra sa dupa ce, intr-un interviu televizat in care a vorbit despre cursurile extrascolare din Cluj, a criticat sistemul de invatamant romanesc. "De la momentul acelui interviu, la scoala, lucrurile s-au schimbat. "Este regretabil ca s-a intamplat asa ceva" Mama baiatului sustine ca a incercat in repetate randuri sa ia legatura cu scoala, pentru a descoperi o solutie prin care situatia la invatatura a lui Andrei sa nu fie afectata de absentele pe care le-a acumulat in catalog. "A fost dorinta mea ca Andrei sa mearga la liceu in continuare. I-am spus ca poate sa mearga la Cluj, dar sa nu-si ignore lectiile. A participat si la olimpiade, iar acum s-a trezit corigent la Fizica. Reactia scolii Profesorul de fizica al Liceului Teoretic "Carol I" Fetesti se numeste Laurentiu Velicu si este insusi directorul institutiei de invatamant. Acesta a explicat faptul ca a inteles nevoia lui Andrei de a studia intr-un sistem de invatamant, separat de cel public, insa considera ca elevul trebuia sa se supuna rigorilor regulamentului scolar. Ceea ce invata la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro