Olimpic din Vaslui, dupa o tabara de studii in SUA: "Au un stil foarte intens de a-ti transmite informatiile, pentru ei totul e o joaca si parca sunt neobositi"
Am avut nevoie de doua scrisori de recomandare de la profesori si am trimis copii dupa diplomele de la olimpiade si de la diferite activitati de voluntariat. "Acesta a fost, sa zicem, proiectul in mare, dar pe langa asta am mai avut vizite de la persoane foarte pricepute in domeniul asta, inclusiv James Crocker, fostul vicepresedinte de la Lockheed Martin, care produce avioanele de vanatoare F22 si F35, acelea pe care ne chinuim noi sa le cumparam la mana a doua. Va merge la studii in SUA sau in Anglia Adolescentul marturiseste ca multi dintre colegii din tara se lasa doborati de hibele sistemul de invatamant romanesc, care pune accent mai mult pe partea academica si neglijeaza aspectele care ar trebui sa pregateasca elevul sa devina un om de succes.
Olimpic la Chimie, Tudor Sirbu este unul dintre elevii de exceptie din Husi, care reuseste sa imbine cu succes stiinta cu pasiunea pentru folclor. Inca din clasa intai face dansuri populare, fiind membru al Ansablului folcloric "Trandafir de la Moldova", locul unde, dupa cum marturiseste, "se descarca de tot stresul si a a descoperit valorile poporului roman".
Alaturi de alti colegi din clasa, Tudor a inceput inca din iarna sa caute programe sau tabere de vara organizate de marile universitati ale lumii. Elevul marturiseste ca a aflat destul de tarziu despre "Summer Science Program 2017", desfasurat in perioada 18 iunie- 26 iulie, la care au fost selectati 24 de elevi din toata lumea.
"A trebuit sa raspund la niste intrebari de tipul celor care se pun la admitere la MIT, cu raspunsuri destul de simple, nu a trebuit sa scriu nimic foarte spectaculos. Am avut nevoie de doua scrisori de recomandare de la profesori si am trimis copii dupa diplomele de la olimpiade si de la diferite activitati de voluntariat. In cazul elevului din Husi: 5.450 de dolari, costul programului si 500 de dolari pentru transport.
Experienta celor 33 de zile petrecute de Tudor Sirbu in SUA l-au convins definitiv in privinta continuarii studiilor universitare in aceasta tara.
"Au un stil foarte intens de a-ti transmite informatiile, pentru ei totul e o joaca si parca sunt neobositi. Sunt oameni foarte pasionati de domeniul lor si care nu vor ezita niciodata sa raspunda la intrebari, indiferent de ora. Nu au aroganta de care am auzit de la colegii mai mari ca o au profesorii universitari in Romania. Din nefericire, am intalnit si la mine in liceu exemple de genul acesta. Acolo, pur si simplu te trateaza de la egal la egal si fac totul ca tu sa intelegi. Cand scriam raportul final aveam nevoie de cateva capturi cu molecula noastra de pe calculatorul din departamentul de biochimie si pur si simplu am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro