Olimpic din Vaslui, angajat la Microsoft in SUA: "Au cele mai bune metode sa te si sa vii sa lucrezi pentru ei"

Olimpic din Vaslui, angajat la Microsoft in SUA:

Mircea Trifan este unul dintre elevii de exceptie din Vaslui, care pe tot parcursul anilor scolari a excelat la informatica, fiind multiplu medaliat la concursurile si olimpiadele scolare. A fost admis la Facultatea de Matematica si Informatica - sectia Informatica, din cadrul Universitatii Bucuresti, visul sau, inca de cand era elev, fiind sa lucreze la una din marile companii de software ale lumii. In timpul anului 1 cat si o parte din anul 2 am mai participat la concursuri de algoritmica dedicate studentilor facand parte dintr-o echipa formata din mine si doi colegi de facultate: Ciprian Olariu, cu care am fost coleg de banca in liceu (la randul sau, olimpic in timpul liceului la informatica, in prezent angajat si el ca software engineer la Facebook, in California n.r.) si Diana Tudoreanu, o colega de facultate).

acum 66 luni (31 Jul 2016)

Mircea Trifan este unul dintre elevii de exceptie din Vaslui, care pe tot parcursul anilor scolari a excelat la informatica, fiind multiplu medaliat la concursurile si olimpiadele scolare.

"Domnul Pracsiu m-a ajutat enorm in cei patri ani de liceu, nu doar in planul informaticii, cat si in viata de zi cu zi. Dumnealui este un om deosebit, foarte deschis la minte, de la care oricine are ceva de invatat. Am reusit alaturi de el sa trec de multe din obstacolele ce mi s-au ivit in cale si sa ajung unde sunt acum. Mi-a fost mai mult decat un profesor, mi-a fost un adevarat prieten si de aceea tin sa-i multumesc si cu aceasta ocazie", afirma, recunoscator, Mircea Trifan.

"Concursurile scolare te fac mai puternic"

Tanarul este convins ca daca macar un sfert din profesorii din Romania si-ar face meseria asa cum si-a facut-o profesorul sau de informatica din liceu, atat numarul celor care promoveaza examenul de bacaluareat cat si calitatea olimpicilor ar creste considerabil. Dar odata ce ajung la liceu consider ca este important pentru evolutia lor sa incerce sa isi gaseasca incet-incet un domeniu in care vor sa activeze, care ii face fericiti si sa se preocupe de ceea ce vor sa devina. Pregatirea si participarea la concursurile si olimpiadele scolare sunt de un mare ajutor deoarece pe langa faptul ca elevii pot sa se pregateasca din timp pentru ceea ce isi doresc, apare si competitia, care este foarte importanta in construirea unui caracter puternic si numeroase prietenii. De exemplu, cand am ajuns la Bucuresti o parte din colegi deja ii stiam de la olimpiada, mi-a venit mai usor sa ma integrez", povesteste tanarul din Vaslui.

Recunoscator invatamantului romanesc

Mircea Trifan a absolvit Liceului "Stefan Procopiu", in anul 2014, obtinand la Bacalaureat cea mai mare medie din scoala, cu 10 la Matematica si Informatica.

A fost admis la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro