Olimpic depunctat pentru ca a rezolvat o problema corect, dar altfel decat in baremul impus de Ministerul Educatiei

Olimpic depunctat pentru ca a rezolvat o problema corect, dar altfel decat in baremul impus de Ministerul Educatiei

"Elevul din Bailesti a depus contestatie si asa am aflat ca el are cu totul alta rezolvare ca cea din barem, de fapt el rezolva o alta problema, aceea ca furnica nu mergea pe intreaga diagonala, ci pe portiuni din diagonala. Am facut demersurile catre Ministerul Educatiei, pentru ca problemele nu au fost date de noi si au venit de la nivel national, iar in cele din urma s-a ajuns la Ministrul Secretar de Stat, care a dispus solutionarea cazului.

acum 27 luni (30 Mar 2017)

5 din Bailesti, iar pe data de 18 martie a participat la faza Judeteana a Olimpiadei de Matematica. Baiatul a gasit o alta solutie la problema de geometrie decat cea din baremul stabilit de Ministerul Educatiei. Initial a primit zero puncte, insa dupa contestatie i-au fost acordate patru puncte, iar astfel a reusit sa se califice la faza nationala a Olimpiadei de matematica.

"Am fost suprins ca am obtinut punctaj zero, pentru ca eu am stiut ca am facut problema si am ajuns la un rezultat, am explicat exact cum am perceput eu subiectul respectiv. Ma asteptam sa primesc maximul de puncte, pentru ca stiam ca am explicat foarte bine problema. M-am gandit ca, pentru a parcurge drumul maxim, furnica trebuie sa mearga de cele mai multe ori pe diagonala, iar asa am dus diagonalele pe laturile cubului, iar la intersectia acestora am notat cu centrele functilor. Spre bucuria mea, mi-a spus ca a facut-o, iar eu am inteles enuntul autorului si l-am intrebat de ce a facut aceste parcurgeri pe diagonala, iar el mi-a spus ca tocmai pentru a gasi un rezultat maxim al drumului a maximizat drumul, facand aceste parcurgeri partiale pe diagonala. Seara a primit zero puncte, insa eu am adus in atentia Comisiei Judetene solutia gasita de elevul meu, iar aceasta a fost de acord ca solutia este una corecta. Lucrarea corectata conform baremului Profesorii care au facut parte din comisie de evaluare au precizat ca au corectat lucrarea elevului din Bailesti conform baremului impus de Ministerul Educatiei. "Elevul din Bailesti a depus contestatie si asa am aflat ca el are cu totul alta rezolvare ca cea din barem, de fapt el rezolva o alta problema, aceea ca furnica nu mergea pe intreaga diagonala, ci pe portiuni din diagonala. Am facut demersurile catre Ministerul Educatiei, pentru ca problemele nu au fost date de noi si au venit de la nivel national, iar in cele din urma s-a ajuns la Ministrul Secretar de Stat, care a dispus solutionarea cazului. Nu s-a dat maxim de puncte, pentru c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro