Olimpiada de la Rio - ghid de calatorie. Ce trebuie sa stie romanii care pleaca in Brazilia

Olimpiada de la Rio - ghid de calatorie. Ce trebuie sa stie romanii care pleaca in Brazilia

Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul de Externe, ghidul ofera cetatenilor romani sfaturi utile si informatii privind coordonatele de contact si numerele Ambasadei Romaniei in Republica Federativa a Braziliei, Consulatului General al Romaniei la Rio de Janeiro. De asemenea, acesta contine si informatii privind conditiile de intrare si regim de sedere pe teritoriul Braziliei, regulile si recomandari specifice perioadei desfasurarii Jocurilor Olimpice, norme de conduita in locatiile de desfasurare a evenimentelor sportive, lista cu obiecte interzise pe stadioane sau in preajma acestora, informatii privind transportul, precum si detalii despre legislatia locala.

acum 96 luni (2 Aug 2016)

Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul de Externe, ghidul ofera cetatenilor romani sfaturi utile si informatii privind coordonatele de contact si numerele Ambasadei Romaniei in Republica Federativa a Braziliei, Consulatului General al Romaniei la Rio de Janeiro. De asemenea, acesta contine si informatii privind conditiile de intrare si regim de sedere pe teritoriul Braziliei, regulile si recomandari specifice perioadei desfasurarii Jocurilor Olimpice, norme de conduita in locatiile de desfasurare a evenimentelor sportive, lista cu obiecte interzise pe stadioane sau in preajma acestora, informatii privind transportul, precum si detalii despre legislatia locala. Astfel, cetatenii romani trebuie sa stie ca pentru a calatori in Brazilia nu au nevoie de viza de intrare, perioada legala de sedere fiind de 90 de zile. Romanilor le este recomandat sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile braziliene si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro), a Ambasadei Romaniei la Brasilia (http://brasilia.mae.ro/) si a Consulatului General al Romaniei la Rio de Janeiro (http://riodejaneiro.mae.ro). Reguli si recomandari specifice perioadei desfasurarii Jocurilor Olimpice Rio 2016 Pe parcursul desfasurarii Jocurilor Olimpice, vor fi valabile urmatoarele proceduri specifice:

Amprentarea indexului de la mana dreapta sau stanga a tuturor persoanelor care ies din burduful avionului, inainte de prezentarea pasaportului pentru aplicarea stampilei de intrare; Turistii care vor locui in preajma locurilor de desfasurare ale unor competitii sportive, ce presupun prezente si concentrari majore de spectatori/suporteri, vor primi din partea autoritatilor braziliene un permis (ex. se recomanda asadar sosirea la aeroport cu cel putin 2 ore inainte de plecarea programata a zborului, pentru a acorda timp suficient procedurilor de check-in, control si imbarcare. Se recomanda folosirea taximetrelor galben... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro