Olanda, despre Schengen: Dorim intarirea granitelor, nu si extinderea lor

Preşedinţia olandeză a Uniunii Europene se va concentra pe problemele din spaţiul Schengen şi, mai ales, pe intărirea graniţelor externe ale UE, a declarat, luni, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner, cu ocazia lansării preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie - iunie 2016), informează Mediafax. (...) Schengen este un instrument de creştere economică şi este apreciat de cetăţenii europeni, şi de aceea trebuie să facem totul să fie păstrat şi bineinţeles să dăm posibilitatea acestor ţări care nu fac parte din spaţiu să devină membu Schengen.

acum 57 luni (11 Jan 2016)

Preşedinţia olandeză a Uniunii Europene se va concentra pe problemele din spaţiul Schengen şi, mai ales, pe intărirea graniţelor externe ale UE, a declarat, luni, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner, cu ocazia lansării preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie - iunie 2016), informează Mediafax.

Mai mult, reprezentantul Olandei la Bucureşti a subliniat că "zona Schengen este sub o foarte mare presiune", astfel că Olanda urmăreşte extinderea spaţiului Schengen.

"Spaţiul Schengen este sub o presiune imensă, ceea ce inseamnă că trebuie să ne uităm mai atent la graniţele externe, asta facem, pe acest lucru se concentrează discuţiile in acest moment. Din acest motiv problemele şi provocările din UE şi Schengen acum sunt atat de mari incat pe acest lucru trebuie să ne concentrăm eforturile.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, după intrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş, că Romania a făcut eforturi in ceea ce priveşte apărarea graniţelor şi combaterea corupţiei, dar că aşteaptă raportul CE pe această temă. Premierul Cioloş: "Intalnire foarte bună" cu doamna cancelar Merkel

"Cred că proiectul Schengen este de cea mai mare actualitate şi cred că există motive bune să facem totul să fie garantată libera circulaţie in cadrul graniţelor Schengen. (...) Schengen este un instrument de creştere economică şi este apreciat de cetăţenii europeni, şi de aceea trebuie să facem totul să fie păstrat şi bineinţeles să dăm posibilitatea acestor ţări care nu fac parte din spaţiu să devină membu Schengen. Aşteptăm să vedem că in acest raport se regăsesc toate eforturile Romaniei de combatere a corupţiei astfel incat să adere la spaţiul Schengen", a declarat Merkel.

Citeşte şi: Angela Merkel: Germania recunoaște eforturile ANTICORUPȚIE ale Guvernului Romaniei

La randul său, premie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro