Ofiterul care s-a pozat gol-pusca in incinta Penitenciarului Vaslui, numit director adjunct al inchisorii

Ofiterul care s-a pozat gol-pusca in incinta Penitenciarului Vaslui, numit director adjunct al inchisorii

La trei ani de la sanctiunea primita pentru gravele prejudicii de imagine aduse sistemului de penitenciare, comisarul-sef Vasile Ponea a fost numit cu delegatie director adjunct al Penitenciarului Vaslui. Vasile Ponea, in prezent FOTO Penitenciarul Vaslui Initial, s-a vehiculat ca fotografiile ar fi fost realizate de un detinut, cu care comisarul ar fi avut o relatie, insa aceasta ipoteza a fost infirmata categoric de Vasile Ponea.

acum 34 luni (25 Mar 2018)

La trei ani de la sanctiunea primita pentru gravele prejudicii de imagine aduse sistemului de penitenciare, comisarul-sef Vasile Ponea a fost numit cu delegatie director adjunct al Penitenciarului Vaslui.

La inceputul anului 2015, Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania a fost zguduita de un scandal fara precedent dupa ce in mass media au aparut mai multe fotografii deocheate care aveau ca protagonist un ofiter cu functie de conducere din cadrul Penitenciarului Vaslui, Vasile Ponea, seful Serviciului pentru siguranta detinutilor.

Lovitura de imagine primita atunci de ANP a fost cu atat mai mare cu cat imaginile care il infatisau pe ofiter gol-pusca au fost realizate in incinta inchisorii, mai exact in sala destinata pregatirii fizice a angajatilor.

Vasile Ponea, in prezent FOTO Penitenciarul Vaslui

Initial, s-a vehiculat ca fotografiile ar fi fost realizate de un detinut, cu care comisarul ar fi avut o relatie, insa aceasta ipoteza a fost infirmata categoric de Vasile Ponea.

Avand in vedere aceste acuzatii, reprezentantii Penitenciarului Vaslui, pe langa ancheta interna, au sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui.

Comisarul a declarat superiorilor ca si-ar fi realizat fotografiile de unul singur, cu ajutorul unui trepied, in sala de forta a Penitenciarului Vaslui. Ramane, insa, o enigma cum a reusit comisarul sa intre cu aparatul foto si trepiedul in incinta unitatii, avand in vedere ca in interiorul unitatilor de penitenciar este interzis accesul cu aparatura foto-video.

Sala de forta a fost amenajata intr-unul din corpurile vechi ale Penitenciarului Vaslui, in apropierea portii de acces in unitate. Potrivit conducerii unitatii, destinatia salii de sport este exclusiv pentru pregatirea fizica a angajatilor, in special a celor din serviciul de interventii. Sala de forta nu este prevaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro