Ofiterul acoperit ar putea fi cautat de Parlament

Citeste si: Cine poate fi si ce risca un ofiter acoperit intrat in cursa pentru Cotroceni George Scutaru considera ca in 10-14 zile aceasta problema lansata in spatiul public de catre seful statului, care este si presedintele CSAT, "trebuie sa capete raspuns astfel incat celui asupra caruia planeaza suspiciunea de a fi ofiter acoperit sa i se interzica dreptul de a candida la presedintia Romaniei".

acum 118 luni (11 Sep 2014)

PNL si PDL propun infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind existenta unui ofiter acoperit printre candidatii la prezidentiale. Liderii deputatilor PDL si PNL, Tinel Gheorghe si George Scutaru, sustin ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu trebuie "dezavuate in Parlamentul Romaniei" si toti candidatii la presedintie trebuie in perioada urmatoare sa raspunda public la "aceasta afirmatie extrem de grava".

Citeste si: Cine poate fi si ce risca un ofiter acoperit intrat in cursa pentru Cotroceni

George Scutaru considera ca in 10-14 zile aceasta problema lansata in spatiul public de catre seful statului, care este si presedintele CSAT, "trebuie sa capete raspuns astfel incat celui asupra caruia planeaza suspiciunea de a fi ofiter acoperit sa i se interzica dreptul de a candida la presedintia Romaniei". "Eu, personal, nu sunt de acord, inca nu am dezbatut in grup, dar nu cred ca este utila o comisie parlamentara pe aceasta tema", a declarat Mate Andras. Deputatul UDMR a explicat ca, in cazul in care cineva are astfel de informatii si le divulga, s-ar face vinovat de infractiunea de divulgare de secrete de stat.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, initiativa infiintarii unei comisii parlamentare poate apartine unui numar de minimum 50 de deputati si are nevoie de aprobarea plenului Camerei. PNL si PDL au suficienti parlamentari pentru a depune propunerea, dar au nevoie si de sprijinul altor partide pentru a infiinta efectiv comisia. Candidatul independent Monica Macovei a declarat ca nu a fost si nu este ofiter acoperit, aratand ca singura cale institutionala de a se clarifica acest subiect este prin comisiile parlamentare de control SRI si SIE. "Spun de la inceput foarte ferm: nu am fost si nu sunt ofiter acoperit sau in orice alt fel al vreunui serviciu de informatii roman sau strain", a afirmat Macovei. Ea a spus ca presedintele sau institutiile au avut posibilitatea sa o verifice in 2005 si in 2008, cand i s-a pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro