Oficiali din Ministerul Culturii se vor intalni cu proprietarii lucrarii "Cumintenia Pamantului"

Acestea sunt la Parlament și așteptăm noul Parlament, pe de o parte, și, pe de altă parte, pregătim o hotărare de guvern prin care să concretizăm modalitatea prin care banii vor fi dați inapoi celor care ii vor cere, pentru că asta a prevăzut Ordonanța 10 și deocamdată aceasta este, in acest moment, in vigoare.

acum 81 luni (19 Dec 2016)

O intalnire pe tema demersurilor de cumpărare a lucrării lui Brancuși, ''Cumințenia Pămantului'', va avea loc luni, a anunțat ministrul Culturii, Corina Șuteu, citată de Agerpres.

La intalnire vor participa și proprietarii operei de artă, care ar urma s-o vandă Guvernului Romaniei. — 'Cumințenia Pămantului') la nivel de Cancelarie și o s-o avem și cu proprietarii", a afirmat ministrul Șuteu, in conferința de presă de bilanț, desfășurată luni la Centrul Național al Dansului. Acestea sunt la Parlament și așteptăm noul Parlament, pe de o parte, și, pe de altă parte, pregătim o hotărare de guvern prin care să concretizăm modalitatea prin care banii vor fi dați inapoi celor care ii vor cere, pentru că asta a prevăzut Ordonanța 10 și deocamdată aceasta este, in acest moment, in vigoare. (...) 'Cumințenia' a devenit o temă electorală și asta a pus o presiune diferită pe proprietari și pe Guvern și-atunci, practic, termenii discuțiilor cu ei s-au schimbat și tocmai asta trebuie să clarificăm și noi cu proprietarii", a menționat ministrul.

Ea a precizat că nu este responsabilă de "modul in care s-a făcut negocierea și in care s-a construit campania de publicitate". Ce-mi asum pe deplin este faptul că eu cred că această campanie a lansat in spațiul public o temă extraordinar de importantă, a revitalizat, a renăscut interesul pentru Brancuși, a determinat o polarizare a discuției despre participarea individuală la actul de cultură și a repus un subiect cultural pe agenda publică", a arătat Șuteu.

"Un fond de achiziții pentru obiecte de patrimoniu, pentru dosare unde Ministerul Culturii poate să-și exprime dreptul de preempțiune și pentru artă contemporană ar fi necesar", a mai spus Corina Șuteu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro