OFICIAL: UE prelungeste sanctiunile impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene. Moscova raspunde cu interzicerea produselor alimentare din Ucraina

OFICIAL: UE prelungeste sanctiunile impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene. Moscova raspunde cu interzicerea produselor alimentare din Ucraina

Relatiile ruso-ucrainene traverseaza o perioada de criza dupa sosirea prooccidentalilor la putere in Ucraina, urmata de anexarea Crimeei de catre Rusia si izbucnirea unui conflict militar intre fortele proguvernamentale ucrainene si separatistii prorusi din regiunile Donetk si Lugansk.

acum 69 luni (21 Dec 2015)

"Pe 21 decembrie 2015, Consiliul Uniunii Europene a prelungit cu sase luni sanctiunile contra Rusiei, pana pe 31 iulie 2016", se arata in comunicat.

Sanctiunile impuse Rusiei vizeaza domeniul energiei, sistemul bancar si industria rusa de aparare. Masura de retorsiune - Rusia interzice importurile de produse alimentare din Ucraina

Pe de alta parte, seful Guvernului rus, Dmitri Medvedev, a confirmat, luni, ca Rusia va introduce un embargo la produse alimentare provenite din Ucraina. Masura va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016, odata cu aplicarea Acordului de Liber Schimb intre Ucraina si Uniunea Europeana.

"Tocmai am semnat decretul", a declarat Medvedev, citat de agentiile ruse de presa.

Rusia ameninta de mai multe luni ca va interzice importurile de produse alimentare din Ucraina, dupa ce a adoptat o masura similara in vara anului 2014 pentru produsele alimentare din tarile care au aderat la sanctiunile impuse de Bruxelles Moscovei.

Saptamana trecuta, presedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care exclude Ucraina din zona de liber schimb creata de mai multe foste republici sovietice.

Potrivit Moscovei, Acordul de Liber Schimb dintre Ucraina si UE risca sa afecteze piata rusa, care ar urma sa fie inundata cu produse europene.

Relatiile ruso-ucrainene traverseaza o perioada de criza dupa sosirea prooccidentalilor la putere in Ucraina, urmata de anexarea Crimeei de catre Rusia si izbucnirea unui conflict militar intre fortele proguvernamentale ucrainene si separatistii prorusi din regiunile Donetk si Lugansk. Peste 9.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului militar in estul Ucrainei, in aprilie 2014. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro