Oficial: de ce exploda Galaxy Note 7 si ce crede Samsung ca poate rezolva in viitor

Oficial: de ce exploda Galaxy Note 7 si ce crede Samsung ca poate rezolva in viitor

In acest timp, au fost studiate si foarte probabil distruse 200.000 de telefoane si 30.000 de baterii suplimentare. Totusi, au fost cateva informatii ajunse in presa de la surse interne care indicau o graba in productie, de unde si lipsa de timp pentru verificari amanuntite. Compania nu a comentat daca problemele de productie au fost provocate de timpul nerealist de livrare.

acum 74 luni (23 Jan 2017)

Compania a retras 2,5 milioane de unitati de pe piata.

Bateriile folosite in telefoanele actuale sunt de tipul litiu-ion si destul de instabile, daca nu sunt incarcate sau construite corect. Cele din telefonul Samsung ar fi "beneficiat" de un design gresit, fapt care ducea la un dezechilibru chimic si, in final, la explozie sau ardere. Investigatia a fost realizata cu trei firme specializate si aproximativ 700 de persoane. In acest timp, au fost studiate si foarte probabil distruse 200.000 de telefoane si 30.000 de baterii suplimentare. In timpul conferintei de presa dedicata publicarii rezultatelor, Samsung s-a ferit sa mentioneze care producator are partea sa de vina, ci doar a indicat cele doua probleme prin referire la "Bateria A" si "Bateria B". Totusi, acumulatorii au provenit de la divizia Samsung SDI si de la compania chineza Amperex Technology Ltd.

In primele faze ale cazului, sud-coreenii au presupus ca doar bateriile produse de ei au o problema, motiv pentru care cateva saptamani telefoanele dotate cu cele din China au fost comercializate. Designul bateriilor "sinucigase"

Samsung nu a spus de ce acumulatorii au fost proiectati prost, ci doar a zis ca "s-a intamplat". Totusi, au fost cateva informatii ajunse in presa de la surse interne care indicau o graba in productie, de unde si lipsa de timp pentru verificari amanuntite. Ecranul curbat a tot fost promovat de Samsung in ultimii trei ani si e prima data cand conduce la produce.

In cazul bateriei B, varful electrozilor pozitivi a penetrat stratul de izolatie, o particularitate care s-a reflectat intr-un contact nedorit cu electrodul negativ. Totodata, au fost identificate situatii in care bateriile au fost livrate fara stratul de izolatie. Compania nu a comentat daca problemele de productie au fost provocate de timpul nerealist de livrare.

Compania s-a multumit sa afirme intr-un comunicat de presa destul de sarac in informatie ca va fi mai atenta pe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro