Oficial al statului, agent pentru o pastila

Doctorul Magdalena Ciobanu, medic pneumolog, este reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pe probleme legate de industria tutunului si de legislatie antifumat. Contactata de "Romania libera", Magdalena Ciobanu recunoaste ca primeste bani, sub forma de sponsorizare, de la companiile farmaceutice, dar spune ca nu-i nimic rau in asta: "Eu sunt medic si nu am functie de conducere, asa ca sunt doar obligata sa precizez sponsorizarile in declaratia de avere, ceea ce am si facut.

acum 61 luni (24 Mar 2016)

Doctorul Magdalena Ciobanu, medic pneumolog, este reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pe probleme legate de industria tutunului si de legislatie antifumat. Aceasta calitate ar implica, cel putin din punct de vedere moral (deoarece legal nu este nicio problema, legislatia are hibe care sunt exploatate intens de medici si nu numai), ca Magdalena Ciobanu sa nu aiba legaturi nici cu industria tutunului, nici cu cea farmaceutica. Marius Nasta din Bucuresti, primeste bani de la companiile farmaceutice si nu se sfieste sa recunoasca acest lucru.

In plus, Magdalena Ciobanu da prin ziare sfaturi pentru renuntarea la fumat, precizand explicit denumirile comerciale ale produselor farmaceutice pe care ar trebui sa le folosim in acest sens, ba chiar si preturile la care acestea pot fi cumparate din farmacii. Unele dintre aceste produse, ce pot fi gasite in farmacii, sunt: Nicorette (45,80 de lei) sau Corus (53 de lei); Acestea se elibereaza numai pe baza retetelor medicale, isi fac efectul la nivelul creierului si nu veti mai simti nevoia de a fuma.

Si, pentru ca cercul sa se inchida in favoarea Magdalenei Ciobanu, trebuie mentionat faptul ca ea este cea care a propus un Ordin al Ministerului Sanatatii privind modificarea si completarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2015 si 2016. Pentru derularea programelor in acest an sunt propuse mai multe modificari si completari, printre care includerea DCI-ului Nicotinum (plasturi transdermici) in lista medicamentelor acordate persoanelor pentru combaterea consumului de tutun si organizarea de catre Ministerul Sanatatii a unei proceduri de achizitie publica centralizata pentru procurarea, in anul 2016, a acestora.

Contactata de "Romania libera", Magdalena Ciobanu recunoaste ca primeste bani, sub forma de sponsorizare, de la companiile farmaceutice, dar spune ca nu-i nimic rau in asta: "Eu sunt medic si nu am functie de conducere... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro