Oferta de munca din Rusia lui Putin: 700 de dolari ca sa il injuri de 135 ori pe Obama

In razboiul informational cu Occidentul, Rusia foloseste sute de oameni, bine platiti pentru a comenta si posta in mediul virtual, sub diverse pseudonime si de pe conturi false cu scopul de a propaga mesaje pro-Kremlin. Plata la 12 ore Ambasada SUA a publicat azi pe pagina sa de facebook un articol preluat de pe siteul Radio Free Europe si in care arata ca in razboiul informatic Rusia foloseste "mii de conturi false de Twitter, Facebook, LiveJournal si vKontakte toate focusate pe razboiul din Ucraina. De asemenea, erau 40 de camere de cate 20 de oameni care trebuiau sa posteze pe Facebook si pe diverse topicuri precum Obama, Merkel, Grecia, Coreea de Nord, in functie de evenimentele zilnice.

acum 107 luni (1 Apr 2015)

In razboiul informational cu Occidentul, Rusia foloseste sute de oameni, bine platiti pentru a comenta si posta in mediul virtual, sub diverse pseudonime si de pe conturi false cu scopul de a propaga mesaje pro-Kremlin.

Natiunile se cuceresc ori cad sub diverse influente si cu ajutorul armelor dar mai eficient prin intermediul lumii virtuale unde un cuvant, cateva fraze bine tintite sau o stire se poate propaga cu o viteza naucitoare determinand reactii si atitudini care pot juca un rol decisiv. Acest lucru pare sa fi fost inteles foarte bine de Rusia care incearca sa manipuleze informatia in propriul folos uzand de asa numitii troli (la noi s-ar traduce prin termenul de postac).

Plata la 12 ore

Ambasada SUA a publicat azi pe pagina sa de facebook un articol preluat de pe siteul Radio Free Europe si in care arata ca in razboiul informatic Rusia foloseste "mii de conturi false de Twitter, Facebook, LiveJournal si vKontakte toate focusate pe razboiul din Ucraina. Multe sunt create in faimoasa fabrica de troli - cunoscut drept Centrul de Cercetare pe Internet - o cladire neasumata din Sankt Petersburg de pe strada Savuskina care functioneaza 24 de ore din 24 pe zi". De pe aceste conturi false sunt bombardate zilnic cu mesaje paginile unor ziare, institutii cu trafic foarte mare de Internet, dar si forumuri. Angajatii/troli sunt platiti pentru aceasta munca primind 700 de dolari si lucrand in schimburi de 12 ore. Radio Free Europe a aflat aceste informatii in urma unui interviu realizat cu un blogger independent dar care a muncit, incognito, timp de doua luni la Centrul de Cercetare pe Internet.

Marat Burkhard a explicat ca pentru a fi admis in fabrica de troli a fost nevoit sa dea o proba scrisa si ca nu toata lumea este acceptata. Bloggerul sustine ca pentru a-si primi banii trebuia sa indeplineasca o norma de 135 de comentarii la fiecare 12 ore.

Dialogul absurd face trafic

Centrul de Cercetare pe Internet, unde s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro