Ofensiva sangeroasa contra Damascului

Peste 150 de persoane au fost ucise in atentate sangeroase revendicate de teroristii islamisti in zone detinute de regimul sirian, in timp ce Washingtonul si Moscova fac eforturi pentru stabilirea unui acord de incetare a focului. Atacurile de duminica au avut loc in zone controlate de regimul de la Damasc si Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH) a precizat ca 62 de persoane au fost ucise si alte 180 ranite in atentatul comis impotriva unui sanctuar siit din sudul Damascului.

acum 99 luni (22 Feb 2016)

Peste 150 de persoane au fost ucise in atentate sangeroase revendicate de teroristii islamisti in zone detinute de regimul sirian, in timp ce Washingtonul si Moscova fac eforturi pentru stabilirea unui acord de incetare a focului.

Pe fondul violentelor care devasteaza Siria, secretarul american de stat, John Kerry, a anuntat ca a stabilit cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, detaliile unui acord asupra incetarii ostilitatilor in tara, chiar daca raman in suspans numeroase probleme, printre care oprirea bombardamentelor ruse, solicitata de opozitie.

Aflat la Amman, Kerry a declarat presei ca "modalitatile de incetare a focului sunt in curs de finalizare", fara sa recurga la detalii. "Cu Assad, acest razboi nu poate si nu se va termina", soarta presedintelui sirian fiind unul din principalele puncte de divergenta intre SUA si Rusia.

Intre timp, violenta a continuat sa faca ravagii in Siria si masini- capcana si atentatele sinucigase de duminica in cartierul Sayeda Zeinab din Damasc, unde se afla un loc sfant siit, au fost revendicate de jihadistii Statului Islamic. Atentatele din Damasc si Homs au ucis peste 150 de persoane si sunt cele mai sangeroase comise in Siria de SI de la debutul revoltei, in 2011. Atacurile de duminica au avut loc in zone controlate de regimul de la Damasc si Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH) a precizat ca 62 de persoane au fost ucise si alte 180 ranite in atentatul comis impotriva unui sanctuar siit din sudul Damascului. In afara Rusiei, coalitia internationala condusa de americani este si ea implicata in conflict si bombardeaza SI din 2014. Aceasta situatie foarte complexa face dificila punerea in aplicare a unui acord care ar fi agreat de ansamblul protagonistilor pentru o incetare a focului, in pofida efortului ONU si mai ales al SUA.

Axa Khanasser

Luni, Statul Islamic si alte grupuri jihadiste au taiat o ruta vitala care permite regimului sirian, dar si civililor sa acceada in Al... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro