Odek, cainele care a primit masina de serviciu. Lupul belgian este cel mai bun caine politist din Romania in 2015

Odek, cainele care a primit masina de serviciu. Lupul belgian este cel mai bun caine politist din Romania in 2015

Astfel, vineri 29 aprilie, in dotarea IPJ Neamt a intrat un autovehicul Dacia Dokker Van, neinscriptionat, achizitionat prin programul HERCULE II 2013, finantat de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF-CE), in cadrul proiectului "Intarirea capacitatii operationale a unitatilor de politie ce folosesc caini de urma in lupta impotriva contrabandei si contrafacerii produselor din tutun". In noaptea de 27/28 martie, un localnic de 80 de ani fusese atacat in propria locuinta de doi tineri necunoscuti care, dupa ce l-au agresat i-au furat suma de 1.500 de lei.

acum 97 luni (3 May 2016)

In preajma sarbatorilor pascale, Inspectoratul de Politie al judetului Neamt a primit un cadou deosebit pentru unul din lucratorii speciali ai institutiei.

Astfel, vineri 29 aprilie, in dotarea IPJ Neamt a intrat un autovehicul Dacia Dokker Van, neinscriptionat, achizitionat prin programul HERCULE II 2013, finantat de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF-CE), in cadrul proiectului "Intarirea capacitatii operationale a unitatilor de politie ce folosesc caini de urma in lupta impotriva contrabandei si contrafacerii produselor din tutun". Beneficiarul autoturismului este cainele Odek, un ciobanesc belgian din varietatea Malinois, specializat pentru detectarea produselor de tutun si care este folosit de catre Serviciul Investigarea Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt. Echipajul Odek - agent sef adjutant Doru Catalin Constantin (conductorul) a fost recompensat cu prilejul unei ceremonii desfasurate in Capitala de Ziua Politiei Romane, alaturi de alte patru echipaje chinologice din tara (Iasi, Timis, Arad si Bucuresti). "Odek are varsta de cinci ani si a fost donat Politiei de catre colegul nostru, agent sef adjutant Doru Catalin Constantin. Initial, in perioada 2011-2014, Odek a fost caine de urma, si insotea in misiuni patrulele Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Roman. A urmat apoi cursul de detectare a produselor din tutun de la Sibiu, iar din decembrie 2014 a devenit singurul caine cu aceasta specializare din cadrul IPJ Neamt", a mentionat subinspectorul Elena Bulgarea. Odek, spaima contrabandistilor In 2015, primul sau sezon de "prada" cainele politist Odek a reusit sa scoata din comertul ilicit circa 170.000 de tigarete. Numai intr-o zi, pe 19 iunie, Odek i-a lasat cu buzele umflate pe contrabandisti dupa ce a mirosit aproape 80.000 de tigari (4000 de pachete) netimbrate, sau cu timbru fiscal apartinand Republicii Moldova, ascunse printre marfuri de tot felul inghesuite prin ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro