Ochii tai pot "comunica" lucruri surprinzatoare celor din jur

Ochii tai pot

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Georgia a scos la iveala ca persoanele cu ochii de culoare deschisa (albastri, verzi) sunt mai rezistente la betie si nu sufera, prin urmare, de aceeasi stare neplacuta de mahmureala, comparativ cu persoanele avand ochii de culoare inchisa.

acum 68 luni (28 May 2015)

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Georgia a scos la iveala ca persoanele cu ochii de culoare deschisa (albastri, verzi) sunt mai rezistente la betie si nu sufera, prin urmare, de aceeasi stare neplacuta de mahmureala, comparativ cu persoanele avand ochii de culoare inchisa. Potrivit unei cercetari realizate de specialistii de la Universitatea Nebraska, liberalii au reactii vizuale mai rapide decat conservatorii.

Studiul a constat in examinarea reflexelor vizuale a unui grup de persoane, impartit in functie de orientarea politica.

Atunci cand flirtam cu o persoana, ochii ne pot da de gol curiozitatea si dorinta. De exemplu, o persoana care flirteaza are tendinta de a se concentra vizual pe buzele interlocutorului, pupilele se maresc si exista chiar si o copiere subconstienta a ritmului in care clipeste persoana din fata.

Stiai ca de cand ai inceput sa citesti aceste randuri, ai clipit de sase ori? Un adult clipeste, in medie, o data la fiecare cinci secunde si de 6,5 milioane de ori intr-un an.

O alta curiozitate despre ochi: stiai ca ochii pot distinge aproape 10 milioane de nuante de culoare? Felul in care percepem culorile ne poate influenta multe aspecte din viata, cum ar fi, de exemplu, gustul mancarii, care este perceput si in functie de modul in care interpretam culoarea diverselor alimente. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro