Obosesti repede sau nu mai scapi de o tuse? Testul banal care iti arata ce boli grave pot ascunde aceste simptome

Obosesti repede sau nu mai scapi de o tuse? Testul banal care iti arata ce boli grave pot ascunde aceste simptome

Spirometria este o analiza la indemana astazi, desi pacientii ajung sa se investigheze astfel dupa mai multe etape de tratament cu antibiotic, in urma racelilor repetate, sau cautand rezolvarea problemelor la alti medici decat pneumologii. Bineinteles ca nu o facem la adolescenti, de exemplu, fara un motiv anume, insa daca avem, pe de alta parte, de a face cu un fumator, care are si peste 40 de ani, acest tip de investigatie poate fi relevant.

acum 83 luni (9 Apr 2016)

Spirometria este o analiza la indemana astazi, desi pacientii ajung sa se investigheze astfel dupa mai multe etape de tratament cu antibiotic, in urma racelilor repetate, sau cautand rezolvarea problemelor la alti medici decat pneumologii.

Daca obosesti din orice, fara sa fii obez sau daca te confrunti o tuse prelungita, careia nu-i mai dai de cap, se impune o astfel de analiza, neinvaziva si foarte precisa, de apreciere a functiei pulmonare.

De fapt, spirometria asta este, un examen medical esential realizat in vederea depistarii si tinerii sub control a unei afectiuni pulmonare, care presupune masurarea capacitatii pulmonare in vederea depistarii tipului bolii, determinarii cauzei si evaluarii gravitatii afectarii pulmonare. Bineinteles ca nu o facem la adolescenti, de exemplu, fara un motiv anume, insa daca avem, pe de alta parte, de a face cu un fumator, care are si peste 40 de ani, acest tip de investigatie poate fi relevant.

Se realizeaza, fara indicatii speciale, in acele campanii publice, insa sunt din ce in ce mai rare, probabil si pentru faptul ca presupun ceva costuri, or daca nu le subventioneaza nimeni...", spune medicul pneumolog din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, dr. In cazul astmului, simptomele, care in crize pot fi chiar severe, ii duc mai repede pe pacienti la specialist, in vreme ce in cazul BPOC pacientii pun semnele bolii pe seama obiceiurilor (respiratie ingreunata din cauza consumului de tutun), al inaintarii in varsta, castigului in greutate etc., de foarte multe ori ajungand la specialist cand BPOC, o boala care inainteaza extrem de tacut, este in stadii avansate. Tot spirometria, insotita si de alte analize medicale, poate oferi rapunsuri in cazuri si mai complicate, de emfizem, fibroza pulmonara etc.

Cum se face spirometria

Investigatia este recomandat sa se realizeze la cabinet. Este necesara cooperarea pacien... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro