Oboseala poate fi primul simptom al deshidratarii. De ce e bine sa reducem cafeaua si ceaiul negru pe timpul verii

Oboseala poate fi primul simptom al deshidratarii. De ce e bine sa reducem cafeaua si ceaiul negru pe timpul verii

Volumul de sange scade si el daca nu avem suficienta apa in corp, iar in aceste conditii celulele nu primesc suficiente elemente nutritive si oxigen si nici nu mai au puterea de a repara orice tip de leziune.

acum 55 luni (13 Jun 2017)

Suntem in proportie de 70% apa, iar in lipsa ei, organismul nu rezista mult. Pentru ca fara apa suficienta intre mese si gustari debitul de saliva se reduce, facand digestia mai putin eficienta, potrivit dr.

Zilnic, prin piele pierdem circa 1,5 litri de apa, in urma transpiratiei, prin urima, plamani si intestine.

Volumul de sange scade si el daca nu avem suficienta apa in corp, iar in aceste conditii celulele nu primesc suficiente elemente nutritive si oxigen si nici nu mai au puterea de a repara orice tip de leziune. Cafeaua, ceaiul negru si alcoolul deshidrateaza, la fel si bauturile carbogazoase si energizante. Nici cafeaua decofeinizata nu e o solutie pentru ca, in procesul de decofeinizare se folosesc chimicale pentru a indeparta cafeina, iar cafeaua va contine alte doua stimulente: teobromina si teofilina.

Astfel, recomandarea este de a se renunta la cafea si ceai negru in favoarea ceaiului verde si a celui din plante, intrucat, in cazul celor din urma, beneficiile depasesc daunele produse de cafeina.

Apa de la robinet trebuie filtrata intrucat circula prin conducte si colecteaza metale grele precum plumbul si arsenicul.

Urmatoarea optiune este apa imbuteliata si pastrata in sticla deoarece recipientul din plastic contine substante chimice care se pot infiltra in apa contaminand-o.

Cefaleea, oboseal, ameteala, puterea slaba de concentrarea si balonarea pot fi toate simptome ale deshidratarii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro