Obligatiunile "Centenar" s-au vandut ca painea calda. De ce s-au ingramadit romanii sa imprumute statul

Obligatiunile

In aceste conditii, emisiunea lansata de Ministerul Finantelor s-a dovedit a fi un succes: titlurile de stat pentru populatie au fost suprasubscrise de peste sapte ori, cererea totala ajungand la 735,3 milioane de lei (echivalent cu 165 de milioane de euro), in conditiile in care valoarea orientativa a ofertei a fost de 100 de milioane de lei, iar 20.185 de persoane fizice au cumparat titluri, de 16 ori mai multi decat cei care au participat la emisiunea din 2015.

acum 47 luni (7 Aug 2016)

In conditiile in care tot mai putine banci ofera castiguri real pozitive la depozite, din cauza dobanzilor in scadere si a comisioanelor percepute, romanii cu economii au ales sa-si investeasca banii in titlurile de stat scoase la vanzare pentru populatie.

Emisiunea de titluri de stat ofera dobanzi peste media bonificatiilor oferite de banci la depozite, castigul nu este impozitat, iar cei care le achizitioneaza participa la o tombola dupa perioada de doi ani de economisire.

In aceste conditii, emisiunea lansata de Ministerul Finantelor s-a dovedit a fi un succes: titlurile de stat pentru populatie au fost suprasubscrise de peste sapte ori, cererea totala ajungand la 735,3 milioane de lei (echivalent cu 165 de milioane de euro), in conditiile in care valoarea orientativa a ofertei a fost de 100 de milioane de lei, iar 20.185 de persoane fizice au cumparat titluri, de 16 ori mai multi decat cei care au participat la emisiunea din 2015. Acest lucru demonstreaza increderea cetatenilor in statul roman si faptul ca era nevoie de un astfel de instrument de economisire in piata", a afirmat ministrul Finantelor, Anca Dragu, la un eveniment organizat la Bursa de Valori Bucuresti, unde pot fi tranzactionate aceste titluri incepand de vineri.

Numarul romanilor care au ales sa cumpere titluri de stat, imprumutand astfel Ministerul Finantelor pe o perioada de doi ani, este aproape dublu fata de cei care au ales sa doneze pentru "Cumintenia Pamantului" - opera lui Constantin Brancusi. Dobanda mai buna decat la banci

Succesul ofertei a fost stimulat in primul rand de dobanda oferita de stat, de 2,15% pe an, peste dobanzile oferite in acest moment de banci.

Pentru a spori atractivitatea titlurilor de stat din emisiunea dedicata centenarului Marii Uniri, Ministerul Finantelor va organiza o loterie aniversara la scadenta (in 2018), prin care 100 de persoane care au... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro