Obiectiv turistic din Romania, inclus pe o lista cu 100 de locuri din Europa care merita sa fie vizitate

Obiectiv turistic din Romania, inclus pe o lista cu 100 de locuri din Europa care merita sa fie vizitate

Europa este cu adevarat generoasa in ceea ce priveste locurile spectaculoase care pot fi admirate, dincolo de obiectivele turistice extrem de populare, care beneficiaza de milioane de vizitatori in fiecare an, cum sunt cele din orase ca Paris, Roma, Londra sau Barcelona. FOTO Business Insider Cartierul vechi Triana din orasul spaniol Sevilia este o oaza de liniste unde inca mai pot fi intalnite mici ateliere de ceramica din secolul al XIX-lea, alaturi de zeci de locuri unde poti sa admiri faianta pictata manual.

acum 96 luni (3 Jul 2016)

Europa este cu adevarat generoasa in ceea ce priveste locurile spectaculoase care pot fi admirate, dincolo de obiectivele turistice extrem de populare, care beneficiaza de milioane de vizitatori in fiecare an, cum sunt cele din orase ca Paris, Roma, Londra sau Barcelona.

Printre cele 100 de alegeri facute de editorii publicatiei Business Insider, Romania apare cu unul dintre cele mai laudate drumuri rutiere laudate in presa internationala: Transfagarasanul.

"Circuit de Formula 1 creat de Dumnezeu"

Limba serpuitoare cu o lungime de 151 km este recomandata turistilor care vor sa se bucure de o calatorie spectaculoasa, cu peisaje de o frumusete aparte. Transfagarasanul a devenit cunoscut la nivel mondial dupa ce a fost prezentat in cea mai urmarita emisiune de automobilism din lume, Top Gear, prilej cu care traseul a fost numit "un circuit de Formula 1 creat de Dumnezeu".

FOTO Arhiva

Recomandarile Business Insider includ lacul Bohinj din Slovenia, inconjurat de privelisti la fel de impresionante ca in cazul lacului Bled, desi acesta din urma este mult mai cunoscut. Bohinj este cel mai mare lac natural din Slovenia, cu 4,3 km lungime si 1 km latime, adancime maxima de 45 metri. Este unul din cele mai importante sate medievale din Chios, iar in zona puteti sa admirati sculpturile si casele decorate cu motive complexe, in special cele din apropierea bisericii principale din localitate.

FOTO Business Insider

Cartierul vechi Triana din orasul spaniol Sevilia este o oaza de liniste unde inca mai pot fi intalnite mici ateliere de ceramica din secolul al XIX-lea, alaturi de zeci de locuri unde poti sa admiri faianta pictata manual.

FOTO Business Insider

Business Insider prezinta populara atractie turistica Velka Amerika (Marea America), din Cehia, ca o versiune europeana a Marelui Canion ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro