Obiceiurile care ne fac nefericiti: cele 8 capcane care ne impiedica sa fim fericiti

Obiceiurile care ne fac nefericiti: cele 8 capcane care ne impiedica sa fim fericiti

Intr-un editorial pentru "Huffington Post", Bradberry subliniaza ca fericirea este determinata de obiceiurile fizice si psihice si enumera o serie de capcane in care oamenii cad adesea si astfel isi limiteaza fericirea. Probabil ca veti experimenta aceste sentimente negative, insa acceptarea faptului ca schimbarea face parte din viata iti va permite sa te concentrezi si sa adopti o abordare rationala, ceea ce este esential pentru a putea profita din plin de o situatie nedorita sau neprevazuta. Nu evoluezi Deoarece oamenii nefericiti sunt pesimisti si simt ca le lipseste controlul asupra propriei vieti, tind sa stea pe loc si sa astepte ca viata sa se intample. In loc sa-si stabileasca obiective, sa invete si sa lucreze pentru a-si imbunatati propria persoana, acestia pur si simplu trec prin viata asteptand si apoi se intreaba de ce nu se schimba nimic.

acum 85 luni (6 May 2017)

Fericirea este mai putin legata de circumstantele vietii decat ati fi tentati sa credeti. Faptul ca fericirea este controlata de noi, este un produs al obieceiurilor noastre si al perspectivelor pe care le avem asupra vietii. Psihologii de la Universitatea din California au descoperit ca genetica si circumstantele vietii contribuie cu doar 50% la fericirea unui om, restul depinde doar de noi.

Nefericirea te poate lua prin suprindere, crede Travis Bradberry, autorul bestseller-ului "Emotional Intelligence 2.0" si co-fondatorul TalentSmart, compania numarul unu pe plan mondial in furnizarea de teste si traininguri despre inteligenta emotionala.

Intr-un editorial pentru "Huffington Post", Bradberry subliniaza ca fericirea este determinata de obiceiurile fizice si psihice si enumera o serie de capcane in care oamenii cad adesea si astfel isi limiteaza fericirea. Sigur ca este adevarat faptul ca exista anumite sentimente carora indivizii cu un nivel ridicat de inteligenta emotionala nu le permite sa izbucneasca, acest lucru nu inseamna ca aceste sentimente nu sunt exprimate sub nicio forma. Inteligenta emotionala inseamna sa-ti onorezi sentimentele si sa-ti permiti sa experimentezi trairile pe care ti le provoaca imbratisarea si acceptarea acestora. Risipiti prea mult timp si efort pentru a obtine "lucruri"

Oamenii care traiesc in saracie extrema se confrunta cu o crestere semnificativa a fericirii in momentul in care situatia lor financiara se amelioreaza, dar aceasta fericire scade rapid la oamenii care au venituri anuale de peste 20.000 de dolari. Cand iti faci un obicei din a-ti dori anumite lucruri este posibil sa devii nefericit pentru ca, dincolo de dezamagirea pe care o simti odata ce le-ati obtinut, vei descoperi ca le-ai castigat in detrimentul lucrurilor care te-ar fi facut cu adevarat fericit, cum ar fi prietenii, familia sau pasiunile. Modul in care termini propozitia nu conteaza,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro