Obiceiuri de pahar: ce cred grecii ca aduce ghinion si de ce nu e bine sa refuzi un rus

Obiceiuri de pahar: ce cred grecii ca aduce ghinion si de ce nu e bine sa refuzi un rus

Pentru ca ne aflam in plin sezon estival si multi sunt inca pe picior de plecare in vacanta, platforma de comenzi de mancare foodpanda.ro a trecut in revista opt destinatii de vacanta si obiceiurile "de pahar" specifice locului, pentru a le veni in ajutor calatorilor.

acum 90 luni (10 Aug 2015)

Pentru ca ne aflam in plin sezon estival si multi sunt inca pe picior de plecare in vacanta, platforma de comenzi de mancare foodpanda.ro a trecut in revista opt destinatii de vacanta si obiceiurile "de pahar" specifice locului, pentru a le veni in ajutor calatorilor. Daca destinatia de vacanta este Grecia, destinatia estivala preferata de cei mai multi romani, bucura-te din plin de bucatele savuroase, dar ai grija sa le faci cinste gazdelor.

Daca vezi ca cei din jur ciocnesc un pahar dupa masa, alatura-te doar daca esti sigur ca ai in pahar orice pe baza de alcool. Daca se intampla sa vizitezi Rusia ai face bine sa te pregatesti in cazul in care primesti un pahar cu votca de la un localnic. Si nu incerca sa torni in votca suc de portocale sau apa. Gestul de a face cinste cu un pahar, in Rusia, este un semn de prietenie si de incredere, asa ca daca refuzi, risti sa-ti jignesti gazda destul de mult. Gusturile nu se discuta, bineinteles, dar ca oaspete nu ar strica sa-ti aduci aminte de acest obicei inainte de a comanda berea sau sucul care te gandeai ca ar merge perfect cu pastele sau pizza preferate. Daca vacanta te gaseste in Turcia, incearca neaparat un pahar de Raki, bautura lor traditionala. Daca nu vrei sa pari nepoliticos, nu comanda un pahar doar pentru tine. In cazul in care vizitezi Olanda, fii pregatit sa bei whiskey fara sa te folosesti de... Nu e chiar atat de complicat: tine paharul intre dinti, mainile la spate, ia o gura sanatoasa de whiskey si apoi "stinge-l" cu bere. In Egipt, obiceiul spune sa astepti intotdeuna ca altcineva sa iti umple paharul, iar tu, la randul tau, trebuie sa o faci pentru cei de langa tine. Daca esti in China, trebuie neaparat sa iti intorci paharul cu susul in jos dupa ce ai terminat de baut. Mai ales cand vine vorba de primul pahar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro