Obiceiuri de Anul Nou in Europa. Ce trebuie sa faci pentru a avea noroc in 2018

Obiceiuri de Anul Nou in Europa. Ce trebuie sa faci pentru a avea noroc in 2018

In Anglia si Scotia oamenii sarbatoresc trecerea intr-un nou an cu multa voie buna, muzica, dansuri traditionale, dar si cu multa grija fata de oaspetii pe care-i au la masa de Revelion. Noapte de Revelion in Viena Sursa foto wien.info Un alt obicei aducator de noroc pentru austrieci este sa topeasca in noaptea de Anul Nou plumb, apoi lichidul fierbinte sa-l toarne intr-un vas cu apa rece. Vasilopita, prajitura speciala de Anul Nou FOTO crestinortodox.ro La miezul noptii, capul familiei loveste cu o rodie zidul casei, iar daca fructul se imprastie peste tot, atunci familia va avea parte de un an imbelsugat.

acum 40 luni (30 Dec 2017)

In Anglia si Scotia oamenii sarbatoresc trecerea intr-un nou an cu multa voie buna, muzica, dansuri traditionale, dar si cu multa grija fata de oaspetii pe care-i au la masa de Revelion. Se spune ca daca oaspetele este un barbat tanar, cu parul inchis la culoare si aduce cu el daruri pentru gazde, atunci norocul este garantat. Darurile clasice pe care oamenii le fac in astfel de clipe constau in paine facuta in casa, sare sau carbune, toate fiind elemente care te duc cu gandul la viata. In Anglia este bine ca oaspetele sa nu uite de capul familiei si sa-i duca o bautura in dar.

Focuri de artificii in Londra Sursa foto www.london.gov.uk

Focul ocupa un loc important in traditiile scotienilor de Anul Nou. De asemenea, in locuinte, oamenii ard crengi de ienupar, focul avand menirea de a alunga bolile din respectivul loc.

Austriecii imbina perfect muzica, traditiile si arta culinara in noaptea de Revelion. Nu doar ca este aproape obligatoriu ca masa de Revelion sa-l aiba in centrul atentiei pe purcelusul de lapte, dar figurinele reprezentand acest animal se gasesc la toate tarabele cu suveniruri din Austria, fiind unul dintre cele mai uzuale cadouri in perioada respectiva.

Noapte de Revelion in Viena Sursa foto wien.info

Un alt obicei aducator de noroc pentru austrieci este sa topeasca in noaptea de Anul Nou plumb, apoi lichidul fierbinte sa-l toarne intr-un vas cu apa rece. In functie de formele pe care plumbul il ia cand se intareste se va stii daca persoana respectiva are sau nu un an bun. De exemplu, daca plumbul se va intari in forma de inima, atunci cu siguranta in acel an te casatoresti, in schimb, daca ia forma unei cruci, atunci anul nou va veni cu greutati, posibil chiar cu moarte in familie.

Pentru greci prima zi din an este legata direct de sarbatoarea Sfantului Vasile. Aceasta se taie in felii, iar cel care gaseste moneda in felia sa va avea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro