Obezitatea la copii: care sunt primele semne si ce risca micutii care se ingrasa prea mult - explicatia medicului

Obezitatea la copii: care sunt primele semne si ce risca micutii care se ingrasa prea mult - explicatia medicului

De exemplu daca intr-un an de zile copilul pune 10 kilograme, acolo e o problema si ar trebui vizitat fie medicul de familie, fie pediatrul, fie nutritionistul", ne explica Madalina Indrie, specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

acum 63 luni (5 Aug 2015)

Calculul greutatii normale a unui copil este putin mai complicat decat in cazul adultilor, folosindu-se percentile.

Nutritionistii ne recomanda insa sa fim atenti la semnele care indica obezitatea, iar unul dintre ele este cresterea brusca in greutate. Unul dintre semnele care ar trebui sa le dea de gandit parintilor este cresterea accelerata in greutate. De exemplu daca intr-un an de zile copilul pune 10 kilograme, acolo e o problema si ar trebui vizitat fie medicul de familie, fie pediatrul, fie nutritionistul", ne explica Madalina Indrie, specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

Atunci cand observa ca cel mic acumuleaza mai multe kilograme intr-un timp scurt, parintii trebuie sa mearga la medic sau la nutritionist. Riscurile sunt destul de mari daca acest lucru nu se intampla, ne atrage atentia medicul Madalina Indrie.

Potrivit acesteia, copilul risca sa ramana obez si la maturitate, dar si sa dezvolte patologii cardio-vasculare mult mai repede. De asemenea, riscul diabetului este mult mai mare in cazul copiilor obezi. Problema este ca in cazul copiilor este si mai greu de controlat alimentatia, mai ales cand acesta invata din familie obiceiuri alimentare proaste si nesanatoase.

"Le este mai greu copiilor, pentru ca trebuie sa faca fata poftelor si se abtin mai greu", completeza specialistul in diabet, nutritie si boli metabolice. Greu le este si parintilor sa nu le faca poftele culinare copiilor.

Madalina Indrie spune ca in ultimii ani a observat o crestere a numarului de copii obezi, la toate grupele de varsta. Va mai recomandam:

Topul fructelor si legumelor care ne ajuta sa ne hidratam. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro