Obama, in ultima conferinta pe 2016: "Rusia, o tara mai mica si mai slaba decat SUA"

Obama, in ultima conferinta pe 2016:

Obama a folosit ultima sa conferinta de presa din 2016 pentru a critica mass-media pentru acoperirea cazului e-mailurilor lui Hillary Clinton, insistand "Nu cred ca ea a fost tratata in mod echitabil in timpul alegerilor". El s-a intrebat cum de alegerile "cu atat de multe probleme mari in joc si cu un astfel de contrast intre candidati au ajuns sa fie dominate de o gramada de scurgeri de informatii".

acum 66 luni (17 Dec 2016)

Obama a folosit ultima sa conferinta de presa din 2016 pentru a critica mass-media pentru acoperirea cazului e-mailurilor lui Hillary Clinton, insistand "Nu cred ca ea a fost tratata in mod echitabil in timpul alegerilor".

In conferinta care a fost de fapt dominata de intrebari asupra Siriei, presedintele in exercitiu a spus ca a avut "mare incredere" in evaluarea agentiilor de informatii "ca rusii au efectuat acest atac".

Blamand Moscova pentru hacking-ul asupra Comitetului National Democrat si asupra contului de e-mail al sefului de campanie al lui Clinton, John Podesta, Obama a spus ca vrea sa primeasca raportul privind atacurile pe care l-a comandat pana sa paraseasca biroul pe 20 ianuarie.

El a evitat sa spuna daca Putin a dirijat personal operatiunile, dar cu subinteles a remarcat ca "nu se intampla multe in Rusia fara ca Vladimir Putin sa fie informat".

Presedintele a spus ca i-a zis omologului sau rus, in persoana, in septembrie " sa o termine", referindu-se la atacurile care au incercat sa influenteze alegerile si a adaugat ca "vor fi unele consecinte grave in cazul in care acest lucru nu va fi facut".

Obama a crezut ca aceasta interventie a fost oarecum de succes deoarece "nu am mai vazut in continuare manipularea frauduloasa a procesului electoral.

El a ajuns insa la concluzia ca nu a existat nicio dovada a unei infractiuni in modul in care voturile au fost numarate, adaugand ca "voturile exprimate au fost numarate in mod corespunzator".

El a adaugat ca vulnerabilitatea americana la atacurile cibernetice a fost "direct legata de modul in care "procesul politic este divizat, partizan si disfunctional". Obama a precizat: "Daca stiri false sunt eliberate de catre unele guverne straine, lucru aproape identic cu emiterea rapoartelor prin portaluri de stiri partizane, atunci nu este surprinzator faptu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro