Obama, despre criza din Grecia: "Presiunile nu pot continua. E nevoie teribila de reforme"

Obama, despre criza din Grecia:

Obama a admis ca Grecia are "o nevoie teribila" de reforme, dar a aratat ca astfel de reforme sunt dificil de implementat, in conditiile in care nivelul de trai a scazut cu 25%. Sambata, cancelarul german Angela Merkel a exclus orice idee de stergere pur si simplu a datoriei, detinuta in mare parte de statele europene, incepand cu Germania (40 de miliarde de euro) si Franta (31 de miliarde).

acum 106 luni (2 Feb 2015)

Obama a admis ca Grecia are "o nevoie teribila" de reforme, dar a aratat ca astfel de reforme sunt dificil de implementat, in conditiile in care nivelul de trai a scazut cu 25%.

Produsul Intern Brut al Greciei a scazut cu aproximativ 25 la suta intre 2009 si inceputul lui 2014, inainte de o relansare in al doilea si al treilea trimestru din 2014, dupa ani la rand de recesiune.

Formatiunea de stanga radicala Syriza, castigatoarea alegerilor din aceasta tara, vrea sa-si renegocieze datoria de 300 de miliarde de euro (aproximativ 175 la suta din PIB). Sambata, cancelarul german Angela Merkel a exclus orice idee de stergere pur si simplu a datoriei, detinuta in mare parte de statele europene, incepand cu Germania (40 de miliarde de euro) si Franta (31 de miliarde).

Obama s-a aratat ingrijorat la modul general de nivelul scazut de crestere in Europa. este ca cea mai buna modalitate de a reduce deficitele si de a reinstaura soliditatea fiscala este sa faci crestere" economica, a declarat el.

"Cand ai o economie care este in cadere libera, trebuie sa ai o strategie de crestere, nu doar eforturi pentru a presa si mai mult o populatie care sufera din ce in ce mai mult", a mai spus apreciat Barack Obama.

Citeste si:

Casa Alba refuza sa-i considere "teroristi" pe talibani

Casa Alba a refuzat joi sa-i catalogheze pe talibanii afgani drept teroristi, pentru a-i deosebi de jihadistii din cadrul retelei Al-Qaida, provocand consternarea republicanilor, care l-au acuzat pe presedintele Barack Obama ca si-a pierdut simtul realitatii, relateaza AFP.

Michelle Obama a incalcat codul vestimentar in Arabia Saudita

Pentru Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, doar cateva ore in Arabia Saudita au fost de-ajuns pentru a ilustra limitarile care sunt impuse femeilor de acolo. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro