Obama cere echilibru intr-o societate divizata

Presedintele SUA a adus un omagiu emotionant celor cinci politisti ucisi de un tragator saptamana trecuta si a asigurat ca Statele Unite nu sunt "atat de divizate" pe cat par. Cel responsabil de uciderea politistilor, Micah Johnson, fost combatant american de culoare in Afganistan, a afirmat ca voia sa ucida politisti albi ca raspuns la moartea a doi afro-americani in aceeasi saptamana sub gloantele fortelor de ordine in Louisiana si in Minnesota.

acum 95 luni (14 Jul 2016)

Presedintele SUA a adus un omagiu emotionant celor cinci politisti ucisi de un tragator saptamana trecuta si a asigurat ca Statele Unite nu sunt "atat de divizate" pe cat par. Sunt aici pentru a va spune ca nu suntem atat de divizati cum pare", a declarat la Dallas presedintele american in cadrul unei ceremonii ecumenice, pe fondul unui climat de tensiune rasiala puternica in SUA. "Durerea de la Dallas este durerea intregii tari", a declarat si primarul democrat al orasului, Mike Rawling, si a lansat un apel la unitate "intre politie si cetateni, intre responsabilii politici...

Cel responsabil de uciderea politistilor, Micah Johnson, fost combatant american de culoare in Afganistan, a afirmat ca voia sa ucida politisti albi ca raspuns la moartea a doi afro-americani in aceeasi saptamana sub gloantele fortelor de ordine in Louisiana si in Minnesota.

Obama este mereu in cautarea unui echilibru intre sustinerea fortelor de ordine si sustinerea militantilor drepturilor civice care denunta excesele politiei. Presedintele a reunit miercuri la Casa Alba reprezentantii fortelor de ordine, militantii pentru drepturile civice, universitari si alesi locali pentru "adoptarea unor solutii corecte" fata de neincrederea si temerile care domina in numeroase comunitati. Drumul care a condus America la o saptamana insangerata de violente la Dallas, Falcon Height si Baton Rouge este lung in timp. Aceste ultime violente din SUA au adus din nou in lumina relatiile tulburi intre comunitatile de culoare si oamenii legii. Problema a crescut exponential la Dallas, unde manifestatiile pasnice ale comunitatii de culoare in memoria celor doi ucisi in ajun de politie, Sterling si Castille, s-au transformat intr-un asalt fara precedent asupra agentilor de politie, lasand in urma cinci morti si opt raniti.

Ascensiunea miscarilor revendicative

In ultimele 24 de luni, Black Lives Matter (Vietile negrilor conteaza) a aparut ca o voce a americanilor de culoare in S... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro