Obama autorizeaza modernizarea arsenalului nuclear al SUA. Reactia Rusiei

Dar, dupa cum presedintele Vladimir Putin a spus in mod repetat, Rusia nu va fi atrasa intr-o cursa a inarmarii de amploare, de genul celei care a contribuit semnificativ la destramarea URSS", a declarat, la randul sau, Dmitri Gorovtov, vicepresedintele Comisiei pentru Siguranta Nationala din Duma de Stat.

acum 74 luni (3 Aug 2016)

Administratia nationala pentru siguranta nucleara (NNSA) din SUA a dispus intrarea in faza de productie a programului pentru fabricarea focosului nuclear B61-12.

"Intrarea in noua etapa a programului destinat focosului B61-12 reprezinta un progres major pentru NNSA si pentru talentatii oameni de stiinta si ingineri implicati in aceasta misiune vitala pentru siguranta nationala a Statelor Unite", a declarat directorul institutiei, generalul Frank Klotz, potrivit Mediafax. Conform specialistilor, planul de modernizare ar putea necesita 350-450 de miliarde de dolari in urmatorul deceniu.

Conform datelor existente, Statele Unite au in prezent un arsenal de 4.500 de bombe nucleare.

Presedintia Rusiei a refuzat, marti, sa comenteze informatiile privind decizia Statelor Unite de a moderniza arsenalul nuclear, dar un membru important al Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, a explicat ca va exista o reactie simetrica a Moscovei. Specialistii trebuie sa isi prezinte evaluarile", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de site-ul agentiei Tass. Dar, dupa cum presedintele Vladimir Putin a spus in mod repetat, Rusia nu va fi atrasa intr-o cursa a inarmarii de amploare, de genul celei care a contribuit semnificativ la destramarea URSS", a declarat, la randul sau, Dmitri Gorovtov, vicepresedintele Comisiei pentru Siguranta Nationala din Duma de Stat.

"Rusia are noi tehnologii care pot fi utilizate pentru contracararea armamentului nuclear american modernizat", a atras atentia Gorovtov, citat de RIA Novosti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro